Aan de gevel van Carré hangen foto's van de vermoorde misdaadverslaggever. Beeld © ANP/Sem van der Wal

Familie, vrienden en collega's nemen afscheid van Peter R. de Vries

22 juli 2021 07:38

Gisteren kon het publiek afscheid nemen van Peter R. de Vries. Dat gebeurde massaal in theater Carré in Amsterdam. Vandaag bewijzen op dezelfde plek familie, vrienden en collega's de laatste eer aan de vermoorde misdaadverslaggever.

Dat gebeurt met een besloten dienst, alleen voor genodigden. Direct na de bijeenkomst wordt de kist via de hoofdingang van het theater naar buiten gedragen. Bij de daaropvolgende uitvaart zijn alleen intimi aanwezig.

Laatste eerbetoon

Gisteren brachten al duizenden mensen in Carré een laatste eerbetoon aan De Vries, die na een uitzending van RTL Boulevard werd neergeschoten in de Amsterdamse Lange Leidsedwarsstraat. Hij overleed vorige week in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Iets na 21.00 uur gingen de deuren van Carré dicht. Eigenlijk zou de condoleance al een uur eerder eindigen, maar toen stonden er nog honderden mensen in de rij, zoals deze beelden laten zien:

Deuren dicht: duizenden namen afscheid van Peter R. de Vries

00:50

Behoefte om te bedanken

Duizenden mensen kwamen naar Carré omdat er bij hen een grote behoefte bestond om De Vries te bedanken en nog wat tegen hem te zeggen. "Dat ik hem voor het eerst ontmoet terwijl hij in een kist ligt, zorgt voor vreselijke buikpijn", zei een van de bezoekers.

Een woordvoerster van het uitvaartbedrijf dat het afscheid organiseerde zei dat de dag rustig en respectvol is verlopen. Er zijn geen incidenten geweest. De gemeente Amsterdam repte van een dag 'die mooi en waardig' verliep. "Dank aan iedereen die langs is gekomen en een laatste groet heeft gebracht", twitterde de gemeente.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

In de rij voor afscheid Peter R. de Vries: 'Ik ga hem écht missen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!