Peter R. de Vries Beeld © ANP

Partner Peter R. vindt nog steeds verstopte liefdesbrieven

22 juli 2021 08:46

De partner van Peter R. de Vries heeft een openhartig en emotioneel interview gegeven over het overlijden van de misdaadverslaggever aan 'De Volkskrant'. Hierin vertelt ze onder meer hoe Peter R. allerlei briefjes voor haar schreef. Zelfs nu blijft ze nog verstopte briefjes vinden.

"Bij elke vondst stort ik even in"

Peter R. en zijn partner leerden elkaar zes jaar geleden kennen op het werk. Het was liefde op het eerste gezicht. "Je vóélt het. Een enorme spanning. Ik wist meteen: oei, foute boel. Peter beschreef het later als een blikseminslag", vertelt ze aan De Volkskrant.

Zijn partner wilde altijd anoniem blijven en moet nu vanuit veiligheidsredenen haar identiteit geheim houden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Familie, vrienden en collega's nemen afscheid van Peter R. de Vries

Het gesprek met De Volkskrant vond plaats op zaterdag 17 juli, twee dagen na het overlijden van de misdaadjournalist. Op dat moment had zijn partner net weer drie briefjes gevonden.

"Als ik eerder de deur uit moest dan hij, legde hij altijd een brief op mijn hoofdkussen. Op een gegeven moment ging hij ook briefjes in mijn huis verstoppen." Deze briefjes - meer dan honderd - vond ze op de gekste plekken: achter haar tandenborstel, in de vriezer en zelfs in een pan waar het eten nog in zat.

Op de briefjes staat vaak de zin 'The first time ever I saw your face', wat hun liedje was, of de afkorting MGL: Mijn Grote Liefde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Familie en partner Peter R. reageren op toestroom in Carré

De partner van Peter R. weet dat ze de komende periode nog meer briefjes gaat vinden. "Ik vond er ook een toen ik van het ziekenhuis naar huis reed om schone kleren op te halen. Bij elke vondst stort ik even in. Het is alsof ik nu pas besef hoe waardevol ze zijn. Alsof nu pas tot me doordringt hoe bijzonder dat is."

Het hele interview lees je op de site van De Volkskrant.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!