Uitvaart Peter R. de Vries Beeld © RTL/William Rutten

Aangrijpend afscheid van Peter R. de Vries in Carré

22 juli 2021 11:42

Het afscheid in besloten kring voor misdaadverslaggever Peter R. de Vries is donderdagmiddag in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam afgelopen. Tijdens de dienst kwamen onder anderen zijn zoon Royce, zijn dochter Kelly en zijn partner aan het woord. De dienst duurde tot ongeveer 13.00 uur en was alleen voor genodigden.

Rond 11.00 uur werd het lichaam van Peter R. de zaal van Carré binnendragen, terwijl 'A Whiter Shade Of Pale' van Procol Harum klonk. Het nummer was gelijktijdig te horen op diverse radiostations. Wilco Viets en Herman du Bois (die onterecht vastzaten voor de Puttense moordzaak), Rich van Hout (zoon van de geliquideerde crimineel Cor van Hout), Ralph van Reijsen, Peter Schouten en Wouter de Vries droegen de kist.

De ceremoniemeester was Khalid Kasem. De sprekers volgden elkaar op en worden afgewisseld met muziek, waaronder 'Guaranteed' van Eddie Vedder. De openingszin van dat nummer had Peter R. op zijn been laten tatoeëren: 'On bended knee is no way to be free'. Andere nummers die te horen waren tijdens de dienst in Carré zijn onder meer 'Het Jongenshart' van Bram Vermeulen, 'Pastorale' van Liesbeth List en Ramses Shaffy en 'Go Now' van The Moody Blues. Nadat de partner van Peter R. het woord had genomen, klonk 'The First Time Ever I Saw Your Face' van Roberta Flack.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Familie, vrienden en collega's nemen afscheid van Peter R. de Vries

Rond 13.00 uur werd het lichaam van Peter R. door de dragers de zaal van Carré uit begeleid, gevolgd door de familie en de partner. Vervolgens klonk de 'Bolero' van Maurice Ravel. De uitvaart is alleen voor intimi, pers was niet welkom.

Woensdag brachten al duizenden mensen in Carré een laatste eerbetoon aan de misdaadverslaggever tijdens het publieke afscheid. Ook op tal van andere plaatsen in het land werd Peter R. herdacht. Hij overleed vorige week in het ziekenhuis.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Besloten afscheid en uitvaart Peter R. de Vries

Familie, vrienden en collega's nemen afscheid van Peter R. de Vries

00:40

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!