Peter R. de Vries Beeld © ANP

Amstelveen wil straat vernoemen naar Peter R. de Vries

25 juli 2021 12:37

De stad Amstelveen staat ervoor open om een straat te vernoemen naar Peter R. de Vries, als dat verzoek komt. De vermoorde misdaadverslaggever is in Amstelveen opgegroeid en woonde in totaal 23 jaar in de stad.

"Dat hij een bijzondere inwoner was hoef ik niet uit te leggen"

"Peter R. de Vries heeft lang in Amstelveen gewoond: we kenden hem en hij groeide hier op", zegt wethouder Herbert Raat (VVD) tegen het lokale AmstelveenZ. "Dat hij een bijzondere inwoner was hoef ik niet uit te leggen." Hij voegde eraan toe dat de gemeente er 'natuurlijk' voor open staat om een straat naar de misdaadverslaggever te noemen als dat verzoek komt.  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bezoekers blijven komen voor afscheid Peter R. de Vries

Op dit moment wordt er in Amstelveen een nieuwbouwwijk gebouwd waar bekende inwoners worden geëerd met een straatnaam, dat zou een logische plek zijn. Eerder werd al bekend dat de in 2008 omgekomen Amstelveense agente Gabrielle Cevat een straatnaam krijgt en ook Sobibor-overlevende Jules Schelvis en kunstenaar Toon de Haas. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wouter de Vries wil Peter R. de Vries-straatnaam en monument

In Amsterdam werd al een oproep gedaan om de Lange Leidsedwarsstraat, waar de misdaadverslaggever 6 juli werd neergeschoten, te hernoemen tot Peter R. de Vriesstraat. Broer Wouter de Vries en advocaat en vriend Peter Schouten vertelden vrijdag bij Humberto het initiatief, dat op Twitter ontstond, volop te steunen. 

Wouter de Vries: 'Ik herinner hem als broer Peter zonder R.'

02:03
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Familie en vrienden bijeen voor besloten afscheid Peter R. de Vries

Een groep die zich 'de burgers van Nederland noemt' was vrijdag een online petitie gestart. Peter Schouten zei tegen Humberto dat hij burgemeester Femke Halsema van Amsterdam al op het initiatief heeft gewezen. "Ik denk dat het goed is als we ons herinneren hoe zo iemand voor ons allemaal heeft gestreden."

De kans dat het snel zo ver komt, lijkt niet heel groot. De regels voor straatnamen schrijven voor dat een straat niet naar een persoon vernoemd kan worden kort na diens overlijden.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Kees van der Spek haalt herinneringen op over Peter R. de Vries

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!