Lowlands Beeld © ANP

Organisatie Lowlands diep teleurgesteld na aankondiging Rutte

26 juli 2021 13:21

Lowlands gaat opnieuw niet door. Net als vorig jaar kan het festival, dat gepland stond van 20 tot en met 22 augustus, vanwege de coronacrisis niet plaatshebben, heeft de organisatie bekendgemaakt. Volgend jaar is het evenement van 19 tot en met 21 augustus.

"Twee jaar op rij geen Lowlands is onvoorstelbaar"

Maandag maakte demissionair premier Mark Rutte bekend dat meerdaagse festivals tot ten minste 1 september niet mogen doorgaan. "We zijn net zo diep teleurgesteld als jullie: twee jaar op rij geen Lowlands is onvoorstelbaar, ook voor de artiesten, toeleveranciers, sponsors, cateraars, hun personeel en honderden zzp'ers. We willen iedereen bedanken die de afgelopen maanden keihard hebben gewerkt aan het voorbereiden van het festival", laat de organisatie weten.

Mensen met kaartjes voor de edities van 2020 en 2021 krijgen automatisch hun geld terug. Zij ontvangen daar binnenkort meer informatie over.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Klap voor evenementenbranche, tot 1 september geen meerdaagse festivals

Het doorgaan van Lowlands was al weken onzeker. Demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge maakten begin juli tijdens de laatste coronapersconferentie bekend dat meerdaagse festivals tot en met 13 augustus verboden zijn. Lowlands viel daarmee net buiten de periode van de aangescherpte maatregelen. De organisatie eiste afgelopen maand meerdere malen duidelijkheid, omdat er maar een week tussen de nieuwe maatregelen en het festival zat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Diederik Gommers ziet festivalseizoen somber in

Vrijdag maakte de organisatie van het Belgische festival Pukkelpop, dat in hetzelfde weekeinde plaatshad en veel artiesten 'deelde' met Lowlands, ook al bekend het festijn te verplaatsen naar volgend jaar. In België werd het Covid Safe Ticket aangekondigd: het bewijs waarmee gevaccineerde en negatief geteste bezoekers vanaf 13 augustus toegang krijgen tot grote evenementen. Voor niet-gevaccineerde bezoekers zou de maatregel betekenen dat ze zich tijdens het festival meerdere keren moeten laten testen. Dat is niet haalbaar, aldus de organisatie. Datzelfde geldt dus voor Lowlands.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hugo de Jonge houdt slag om de arm wat betreft festivalzomer

De organisatie van Down The Rabbit Hole vindt het jammer dat het festival ook dit jaar niet doorgaat. "Hoe groot die tegenslag ook is, we respecteren dat besluit en zijn blij met de reddingsboei in de vorm van een garantiefonds waarmee we artiesten, leveranciers, cateraars, en alle andere duizenden handen die Down The Rabbit Hole maken kunnen steunen", laat de organisatie weten.

Down The Rabbit Hole kon vorig jaar ook niet doorgaan. Het festival werd dit jaar van juli naar augustus verplaatst omdat de organisatie verwachtte dat het vanwege de coronamaatregelen anders helemaal niet haalbaar zou zijn. Ook verhuisde het evenement eenmalig van Beuningen naar het terrein van Lowlands in Biddinghuizen. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Festival Down The Rabbit Hole verhuist naar Biddinghuizen