Beeld © ANP

Peter R. de Vriesstraat komt in zijn geboortedorp Aalsmeer: ‘Mooi eerbetoon’

26 juli 2021 18:07

De gemeente Aalsmeer gaat een straat vernoemen naar misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De straat krijgt een plek in een nieuwe woonwijk op het terrein van de tv-studio’s. Burgemeester Gido Oude Kotte noemt het ‘een mooi eerbetoon’.

"Gaat vooral om eerbetoon en respect en medeleven richting zijn naasten"

De Vries werd begin juli neergeschoten in Amsterdam, nadat hij te gast was geweest in een uitzending van RTL Boulevard. Ruim een week later overleed hij. Zijn overlijden kwam hard aan in Aalsmeer, waar hij geboren werd. De gemeente heeft daarom besloten een straat naar hem te vernoemen. "De inwoners van Aalsmeer vinden het belangrijk om met deze straatnaam vernoeming een eerbetoon te brengen aan Peter R. Vries. Het gemeentebestuur onderschrijft dat volledig", zo laat burgemeester Oude Kotte weten in een reactie. Verder wil hij er weinig over kwijt. "In deze dagen van rouw  gaat het vooral om eerbetoon en respect en medeleven richting zijn naasten, en niet om de mensen daar omheen. Daarom laat ik het voor nu graag bij deze schriftelijke reactie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Petitie straat Peter R. de Vries al honderden keren ondertekend

Op het terrein van de tv-studio's in Aalsmeer wordt de komende jaren een nieuwe woonwijk gebouwd. In dat bouwproject wordt een straat naar De Vries vernoemd. “Dit is een zeer passende locatie omdat hij zoveel jaren in de tv-wereld heeft gewerkt”, aldus de gemeente. De Vries bracht tijdens zijn carrière heel wat uren door in de tv-studio's in Aalsmeer, dus volgens Oude Kotte is het 'een mooi eerbetoon aan een bijzondere persoonlijkheid die doorging waar anderen stopten'. Naast Aalsmeer staat ook Amstelveen ervoor open om een straat te vernoemen naar De Vries, werd gisteren bekend. De vermoorde misdaadverslaggever is in Amstelveen opgegroeid en woonde er 23 jaar.