Logo Radio 538 Beeld © ANP

Door Radio 538 al meer dan 30.000 kaarten voor Frédérique

29 juli 2021 10:08

Radio 538 heeft binnen twee dagen tijd meer dan 30.000 kaarten voor de zwaar mishandelde Frédérique ontvangen. Het 14-jarige meisje werd door een jongen mishandeld toen ze geen antwoord wilde geven op de vraag of ze een jongen of een meisje is.

"Ik ben iedereen uit de grond van mijn hart dankbaar"

De mishandeling leidde tot veel woedende reacties op sociale media. Veel Bekende Nederlanders spraken hun steun uit voor het meisje. Radio 538-dj Wietze de Jager riep luisteraars op kaarten te sturen om Frédérique een hart onder de riem te steken. Dit deden luisteraars massaal.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mishandelde Frédérique 'hoopt niet dat dader de cel in moet'

Paul, de vader van Frédérique, reageerde donderdag in de ochtendshow van het programma. "De actie heeft niet alleen Nederland bereikt, ook Brazilië, Moskou, Las Vegas, Turkije, Washington en ik heb zelfs brieven uit Oldenzaal gekregen", vertelde hij ontroerd. "Wat zijn jullie goede mensen, wat is dit fantastisch, wat heeft dit ontzettend veel verschil gemaakt. Je ziet ook dat het voor heel veel mensen een pleister is. Er zijn een heleboel mensen die beschadigd zijn. We krijgen ook brieven van mensen die vroeger hetzelfde hebben meegemaakt. Het helpt iedereen. Ik ben iedereen uit de grond van mijn hart dankbaar."

De politie heeft dinsdag een 14-jarige verdachte aangehouden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BN'ers leven mee met mishandelde Frédérique: 'Wat een treurnis'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!