Hero Muller Beeld © ANP

Acteur en Sesamstraat-stem Hero Muller op 83-jarige leeftijd overleden

29 juli 2021 13:51

Acteur Hero Muller is op 83-jarige leeftijd overleden. De familie heeft donderdag een bericht daarover van 'RTV Noord' bevestigd. Meer details over zijn overlijden worden niet gegeven.

Hero studeerde aan het conservatorium in Den Haag en debuteerde in 1961 in de musical My Fair Lady. In de loop van de jaren zestig legde hij zich toe op het maken van hoorspelen, vooral voor de AVRO.

De acteur maakte eind jaren zestig zijn televisiedebuut als kok in de serie Floris van regisseur Paul Verhoeven. Later vroeg Paul de acteur ook voor rollen in films als Keetje Tippel, Soldaat van Oranje en De Vierde Man.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hero Muller in film over Ome Loeks

Hero speelde in vele tientallen bekende Nederlandse film- en televisieproducties. Hij had rollen in hits als Het Zonnetje in Huis, Onderweg naar Morgen, Zoop en Het Huis Anubis. Daarnaast leende hij zijn stem aan onder meer Koekiemonster in Sesamstraat en de Sprookjesboom van de Efteling.

Hij bleef tot op hoge leeftijd acteren. De Groningse acteur, vader van acteur Peter Paul Muller, was de afgelopen jaren nog te zien in series als Flikken Maastricht en Smeris. Zijn laatste grote filmrol speelde hij in jeugdfilm Mees Kees op de Planken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amerikaanse Sesamstraat komt met corona-editie

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!