Caroline van der Plas Beeld © ANP

Caroline van der Plas openhartig over verlies man: 'Altijd gemis'

30 juli 2021 11:44

Caroline van der Plas (54) is dit voorjaar vooral bekend geworden als oprichter en fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging. Ze maakte destijds veel furore in verschillende talkshow en werd zo gelijk een bekende Nederlander. Ze heeft inmiddels al talloze interviews gegeven en spreekt deze vrijdag in 'De Telegraaf' openhartig over haar eigen leven: het verlies van haar man, Jan.

"'Caroline, je moet wel rouwen’, zeggen mensen"

Caroline verloor Jan vlak voor de coronacrisis, in september 2019. Hij overleed toen aan de gevolgen van alvleesklierkanker. "Jan was een meester in het gezellig maken en hij kon heerlijk koken. Kwam ik thuis, kaarsjes aan, zette hij een glaasje wijn neer. Nu drink ik functioneel wijn", vertelt Caroline openhartig. 

Het gemis was dan ook des te groter toen de coronacrisis begon en iedereen zich thuis afzonderde. "Voor mij was het echt een lockdown. Contact met vrienden was beperkt tot een appje en een belletje. En ik leg mijn dingen niet op het bordje van mijn kinderen. Ik kon het met niemand meer delen, maar vooral niet met hém."

Het stadsmeisje, zoals ze zichzelf noemt, mist haar Jan nog elke dag: "'Caroline, je moet wel rouwen’, zeggen mensen, maar geloof mij maar dat ik dat doe. Het gemis is er altijd, elke dag", sluit ze af. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caroline van der Plas pislink door 'discriminatie' songfestival

Binnenkort maakt Caroline overigens weer haar opwachting in een Nederlands programma, al is het deze keer geen talkshow. De BBB-fractievoorzitter doet namelijk mee in het nieuwe seizoen van De Slimste Mens. Het is inmiddels alweer het achttiende seizoen van de kennisquiz, waar steevast een miljoenenpubliek naar kijkt. Rob Kemps is de meest recente winnaar. Hij troefde in de finale Andries Tunru en Emma Wortelboer af. In de video hieronder zie je de bloedstollende ontknoping.  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem sneert naar CDA-politicus Wopke Hoekstra in De Slimste Mens

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!