Beeld © ANP

Shima Kaes gaat in hoger beroep tegen vonnis

4 augustus 2021 14:49

Shima Kaes, de ex-verloofde van Johnny de Mol (42), gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank Den Haag, laat haar juridisch adviseur Karim Aachboun weten aan het 'ANP'. Op 30 juli verloor Kaes het kort geding waarin ze verzocht om de aangifte tegen haar ex over te dragen aan een ander parket, omdat werd gevreesd voor partijdigheid. Drie aangiftes in het dossier worden behandeld door hetzelfde arrondissement. Kaes wil met het hoger beroep alsnog een doorverwijzing.

"Het vermoeden dat van onpartijdigheid, onafhankelijkheid en objectiviteit geen sprake is"

De rechter wees het verzoek af, omdat er geen feiten of omstandigheden zijn gebleken 'die het vermoeden doen ontstaan dat van onpartijdigheid, onafhankelijkheid en objectiviteit geen sprake is.' De rechter oordeelde op 30 juli ook dat Kaes de kosten van het kort geding aan de Staat moet terugbetalen. Aachboun benadrukt dat het kort geding niet gaat over de inhoudelijke behandeling van de aangifte van Kaes tegen Johnny de Mol wegens poging tot doodslag en zware mishandeling.

Johnny de Mol en Shima Kaes hadden van 2014 tot 2015 een relatie. Er zouden volgens Kaes meerdere geweldsincidenten hebben plaatsgevonden tussen de twee in Amsterdam, Mexico en op Ibiza. Eind 2020 deed Kaes aangifte tegen haar ex-verloofde voor poging tot mishandeling en doodslag.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Shima Kaes: 'Familie De Mol bood geld om mishandeling te verzwijgen'

Kort daarvoor deden Johnny de Mol en zijn vader, Talpa-oprichter John de Mol, al aangifte tegen Kaes en haar adviseur voor poging tot afdreiging. Als reactie hierop deed haar juridisch adviseur aangifte tegen John en Johnny de Mol wegens het doen van een valse aangifte. De drie aangiftes zijn door het OM onder twee zaaksofficieren verdeeld. De juridisch adviseur vindt dat de recherche de drie aangiftes in haar feitenonderzoek heeft vermengd.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Shima geëmotioneerd door reclamevliegtuigjes vlak voor kort geding

Aachboun vindt dat deze zaken overlappen, waardoor de officier van justitie niet onafhankelijk over de eerste aangifte van Kaes zou kunnen oordelen. Hij wilt de aangifte van Kaes verplaatsen naar een ander arrondissement, 'bij voorkeur buiten de Randstad'. Nu liggen de zaken bij het OM in Amsterdam.

Eerder noemde John van den Heuvel de aangifte van Shima 'discutabel'.

John van den Heuvel noemt aangifte ex Johnny de Mol 'discutabel'

09:26

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!