Feestende hockeyvrouwen na het laatste fluitsignaal. Beeld © ANP

Hockeysters olympisch kampioen na zege op Argentinië: 'Zo enorm trots'

06 augustus 2021 13:17

De Nederlandse hockeysters hebben hun olympische titel terug. In Tokio wonnen ze in de finale met 3-1 van Argentinië. Caia van Maasakker was bij haar afscheid belangrijk met twee doelpunten.

Nederland was duidelijk sterker dan Argentinië, maar op doelpunten moest Oranje even wachten. Die kwamen in het tweede kwart. De strafcorner van Frederique Matla belandde na 23 minuten in het doel, ook omdat Margot van Geffen de bal nog even raakte.

Daarna ging het hard en het was twee keer Caia van Maasakker die de felicitaties in ontvangst mocht nemen. Zij pushte twee keer raak uit een strafcorner, in de 26ste en 29ste minuut. Het was haar laatste wedstrijd, en ze bewaarde het beste dus voor het laatst.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hockeyster Van Maasakker wil met twee titels afscheid nemen

Het leek beslist, maar de Argentijnen kwamen kort voor de rust toch nog terug. Weer was het een strafcorner die erin ging, dit keer genomen door Agustina Gorzelany.

2008 en 2012 ook kampioen

Het bleek het eind van de Argentijnse dadendrang, want verder dan die ene goal kwamen ze niet. De olympische titel is dus weer drie jaar van Nederland, na de nederlaag in de finale vijf jaar geleden tegen Groot-Brittannië. Nu werd dat land in de halve finale met 5-1 geklopt. In 2008 en 2012 werd Oranje ook olympisch kampioen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hockeysters bereiken finale na ruime zege op Groot-Brittannië

Eva de Goede was trots op het team en zei dat het droom was, helemaal na vijf jaar geleden toen het net niet lukte. "Ik ben zo ontzettend trots dat we zo'n sterke groep vrouwen met elkaar zijn."

'Springen, lachen, huilen'

Na het laatste fluitsignaal was er vooral ruimte voor heel veel blijdschap. "Je wil springen, je wil lachen, je wil huilen je wil alles. Je laat het allemaal gewoon lekker binnenkomen."

Het is het negende goud voor Nederland deze Spelen. Harrie Lavreysen zorgde voor nummer 8, met zijn zege bij de individuele sprint bij het baanwielrennen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!