Beeld © ANP

Lhbti'ers in kleurrijke Pride Walk door Amsterdam

07 augustus 2021 07:18

In het Martin Luther Kingpark in Amsterdam verzamelen zich rond het middaguur de deelnemers aan de Pride Walk. Na een programma met sprekers en optredens gaan ze vanaf 14.00 uur in optocht via de Rijnstraat, het Frederiksplein, de Reguliersbreestraat, het Rokin en de Dam om te eindigen bij het Centraal Station.

Met de Pride Walk wordt aandacht gevraagd voor gelijke rechten voor de hele regenboogcommunity. Het is een van de weinige grotere evenementen tijdens deze editie van Pride Amsterdam, waarvan het programma dit jaar opnieuw sober is vanwege corona. Zo zijn er geen plein- en straatfeesten en ook is er geen botenparade, doorgaans het klapstuk van de grote lhbti-week.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin slaat eerste munt ter ere van 25 jaar Pride

De organisatie houdt rekening met maximaal 5000 deelnemers en vraagt hun kleurrijke kleding te dragen om goed zichtbaar te zijn. Dat is extra van belang, aldus een woordvoerder, omdat de Pride Walk vorig jaar vanwege corona op het laatst niet kon doorgaan. Tijdens het evenement worden de coronamaatregelen in acht genomen, zoals het houden van 1,5 meter afstand.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie de Jager en André van Duin genomineerd voor Pride Award

Bij het eindpunt bij het Centraal Station zijn geen festiviteiten. De organisatie vraagt de deelnemers na afloop rustig naar huis of horeca te gaan.

André van Duin sloeg eerder de eerste munt ter ere van het 25-jarig bestaan van Pride Amsterdam, bij het Homomonument in Amsterdam. Aan de ene kant vindt hij het jammer dat Pride nog steeds nodig is, maar aan de andere kant vindt hij het ook een feest.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!