Lisa van Ginneken Beeld © ANP

Pride Award 2021 naar D66-Kamerlid Lisa van Ginneken

7 augustus 2021 22:52

D66-Kamerlid Lisa van Ginneken (49) en amateurvoetballer Mike Gerritsen (27) zijn de winnaars van de Pride Awards 2021. Ze ontvingen de prijs zaterdag uit handen van Splinter Chabot (25) in de special 'Lieve SPLNTR', die in het teken stond van de Pride.

"Met haar Kamerlidmaatschap kan Lisa van Ginneken voor de gemeenschap nog meer het verschil maken"

d Lisa van Ginneken, de eerste transvrouw in de Tweede Kamer, won in de categorie bekende LHBTI+-held. Andere genomineerden waren presentatrice en YouTuber Nikkie de Jager, kunstenaar Naomie Pieter, regisseur Michiel van Erp en presentator André van Duin.

Volgens juryvoorzitter Cornald Maas is het 'belangrijk en historisch' dat er een transvrouw in de Kamer zit. "Met haar Kamerlidmaatschap kan Lisa van Ginneken voor de gemeenschap nog meer het verschil maken", zegt hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lhbti'ers in kleurrijke Pride Walk door Amsterdam

In de categorie onbekende LHBTI+-held selecteerde de jury Mike Gerritsen. De amateurvoetballer en trainer had een halfjaar geleden zijn coming-out met de hoop dat een Eredivisiespeler zou volgen. De jury noemt het 'een dappere daad die symbool staat voor een dringend maatschappelijk probleem, namelijk dat in het voetbal mannen uit deLHBTI+-gemeenschap nog niet zichzelf kunnen zijn'.

Rick Paul van Mulligen: 'Moeten blijven vechten'

06:22
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin slaat eerste munt ter ere van 25 jaar Pride

Het is de tweede keer dat de Pride Awards zijn uitgereikt. In 2019 waren YouTuber Jessie Maya en COC-voorlichter Krzysztof Dobrowolski-Onclin de eerste winnaars.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!