Tiger King Joe Exotic Beeld © ANP

Joe Exotic bezorgd om gezondheid: 'Heb misschien uitzaaiingen'

10 augustus 2021 13:12

Het lijkt niet zo goed te gaan met Joseph Maldanado-Passage (58), beter bekend als 'Joe Exotic' of 'Tiger King' uit de gelijknamige Netflix-serie. In een interview vanuit de gevangenis met 'The Sun' vertelt hij dat zijn dokters het vermoeden hebben dat zijn prostaatkanker is uitgezaaid naar zijn buik en bekken.

"Ik moet overgeven wanneer ik plas, zo erg is de pijn"

Afgelopen mei maakte Joe bekend dat hij prostaatkanker heeft, maar daarvoor wordt hij nog altijd niet behandeld: "Ik wacht al sinds oktober op een coloscopie en een endoscopie. De medische zorg in een gevangenis is nog erger dan 'ie in welke menselijke samenleving dan ook voor honden is."

Overigens heeft Joe vorige week wel een gedwongen CT-scan ondergaan, maar helaas zijn de resultaten daarvan niet bemoedigend: "Ze zijn bezorgd dat het om mijn buik en bekken gaat. Ik heb sinds mei al geen behandeling meer gehad. Ik moet overgeven wanneer ik plas, zo erg is de pijn." 

Verder laat de 'tijgerkoning' weten dat hij erg veel gewicht is verloren en dat zijn buik al langer dan een jaar pijn doet. Hoewel hij graag onderzocht wil worden in een medisch centrum, laat hij ook weten dat wanneer de kanker daadwerkelijk is uitgezaaid, hij misschien helemaal geen behandeling wil: "Als we weten waar en hoe erg het is, zal ik beslissen of ik me laat behandelen. Als het al fase drie of vier is, laat ik het op me 'afkomen'." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tiger King-ster Jeff Lowe krijgt arrestatiebevel na afwezigheid in rechtbank

Joe zit momenteel in een cel in de Texaanse stad Fort Worth. Vorig jaar werd hij namelijk veroordeeld tot 22 jaar celstraf wegens dierenmishandeling en twee pogingen om zijn grote aartsvijand, Carole Baskin, te laten ombrengen via een huurmoordenaar. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carole Baskin is helemaal klaar met Tiger King

Tiger King-Joe Exotic wordt beschuldigd van de wildste verhalen

02:01

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!