Steven Berghuis tijdens een training bij Ajax. Beeld © ANP

Steven Berghuis ernstig bedreigd na gevoelige overstap Feyenoord naar Ajax

11 augustus 2021 01:57

Voetballer Steven Berghuis is ernstig bedreigd na zijn overstap van Feyenoord naar Ajax. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie nadat de bedreigers het specifiek hadden gehad over een geplande voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax.

Dat schrijft de Telegraaf. De krant heeft een brief ingezien die het management van Steven Berghuis naar de politie heeft gestuurd.

Wedstrijd tussen aartsrivalen

De bedreiging heeft betrekking op de wedstrijd tussen aartsrivalen Feyenoord en Ajax op 19 december. Dat is toevallig ook de verjaardag van Berghuis.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Berghuis maakt gevoelige overstap van Feyenoord naar Ajax

Algemeen directeur van Ajax Edwin van der Sar vertelt aan de krant dat de club na de gevoelige transfer rekening hield met bedreigingen, maar dat er 'een grens is gepasseerd'. "Er zaten reacties bij die echt veel te ver gaan." Ajax steunt de aangifte volledig en de politie stelt een onderzoek in.

Veel emoties

De transfer van Berghuis van Feyenoord naar Ajax werd vorige maand aangekondigd en maakte veel emoties los. De rechtsbuiten speelde vijf jaar voor de Rotterdamse club. De voorzitter van de supportersvereniging van Feyenoord riep fans al op 'het netjes te houden' en de speler 'zo snel mogelijk te vergeten'.

In het verleden stapten onder anderen Henk Groot, Arnold Scholten en Jan Everse rechtstreeks over van Feyenoord naar Ajax. Transfers tussen de clubs liggen doorgaans gevoelig bij de achterban.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Supportersvereniging Feyenoord: vergeet Berghuis

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!