R. Kelly Beeld © ANP

Advocaat R. Kelly: 'De meisjes kwamen zelf op hem af'

19 augustus 2021 04:25

De vrouwen die R. Kelly (54) beschuldigen van misbruik wisten precies wat hen te wachten stond toen ze iets met hem begonnen. Dat stelde de advocaat van de zanger woensdag in de rechtbank tijdens de eerste zitting in het proces tegen Robert Kelly.

"Daar zal u mogelijk iets over horen ja"

"Hij heeft ze niet gerekruteerd, het waren fans. Ze zijn zelf op meneer Kelly afgekomen", aldus Nicole Blank Becker volgens de Chicago Tribune. "Het was geen geheim dat meneer Kelly meerdere vriendinnen had, daar was hij heel open over." De advocate stelde ook dat de meisjes, de meeste tieners toen ze iets met Kelly kregen, 'tegen hun vriendinnen wilden opscheppen dat ze iets hadden met een superster'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Grote misbruikzaak tegen R. Kelly van start: 'Ik ben de duivel niet'

Woensdag kwam ook een van de vermeende slachtoffers aan het woord. Zij vertelde dat ze in eerste instantie tegen Kelly loog over haar leeftijd, maar nadat ze de eerste keer seks hadden gehad bekende dat ze nog maar 16 jaar was. Kelly, die toen 42 was, sommeerde haar tegen anderen te zeggen dat ze 19 was. De seksuele relatie ging daarna nog maanden door.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rechtszaak tegen R. Kelly in New York van start na vertragingen

In veel getuigenverklaringen die de afgelopen twee jaar naar buiten zijn gekomen, laten vermeende slachtoffers weten dat zij introkken bij Kelly en bijna al hun vrijheden verloren. Ze moesten hun telefoon inleveren, toestemming vragen om hun kamer uit te komen en zelfs vragen of ze naar de wc mochten. Een aantal getuigen hebben verklaard daardoor soms noodgedwongen in een beker te hebben geplast. De advocaat van Kelly beweerde in de rechtbank dat dat alleen gebeurde als ze in de tourbus van de muzikant reisden. "In een beker plassen? Daar zal u mogelijk iets over horen ja. Maar dat is niet illegaal, dames en heren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaten R. Kelly willen geen veroordelende juryleden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!