Beeld © Instagram @become__u

Ruinerwold-zoon Edino werd twee weken opgesloten in schapenkooi

19 augustus 2021 16:30

De nu 29-jarige Edino van Dorsten is één van de negen kinderen uit het beruchte 'Ruinerwoldgezin'. Twaalf jaar geleden pakte hij zijn spullen en ontsnapte hij uit het bizarre leven dat hij leidde onder het regime van zijn vader. Vandaag de dag is Edino fitnesscoach. In 'Men's Health' doet hij zijn verhaal.

"Richting het einde van de vakantie kreeg ik weer normaal te eten"

Edino maakte als lid van het gezin een absurde jeugd mee, waarin hij werd mishandeld en seksueel misbruikt door zijn vader, zegt hij in het blad. Als hij even niet thuis was, maar op school, werd hij niet geaccepteerd vanwege zijn andere opvoeding. Hij hoorde daardoor zowel thuis als op school niet bij. "Hoe erg ik ook mijn best deed. Dat gaf me een enorm waardeloos gevoel", blikt Edino terug.

Zijn vader sloot hem tijdens een zomervakantie zelfs een keer twee weken op in een schapenkooi, vertelt hij. "Richting het einde van de vakantie kreeg ik weer normaal te eten, zodat ik een beetje kon aansterken voordat ik weer naar school moest."

Op zeventienjarige leeftijd verliet Edino het gezin, maar negen jaar later vroeg hij pas om hulp. Iets wat voelde als een grote stap. "Want ik wilde niet klagen en zielig doen. Ik voelde me klote, eenzaam. De samenloop van omstandigheden maakte me depressief. Maar achteraf had ik direct na mijn vertrek hulp moeten zoeken. Het heeft me tien jaar en heel veel stress gekost."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ruinerwold-zoon Israel werkt samen met Britt Dekker aan film

Hoewel Edino ontzettend heftige dingen heeft meegemaakt in zijn jeugd, heeft hij die narigheid om weten te zetten in iets positiefs. Hij kreeg kinderen en richtte zich op de wereld van sport en beweging. "Fitness heeft me zelfvertrouwen gegeven. Ik ben fysiek niet meer ondergeschikt aan mijn vader, zoals het jongetje van vroeger dat altijd klappen kreeg dat wel was. Ik kan voor het eerst in mijn leven echt mezelf zijn."

Toch kan Edino het niet helpen om zich af te vragen wat er van hem was geworden als hij níét die heftige jeugd had gehad. "Soms bekruipt me het gevoel dat ik veel meer had kunnen bereiken als ik een normale jeugd had gehad. Toch ben ik tevreden met waar ik nu sta. Dat ik door mijn verhaal te delen anderen inspireer hetzelfde te doen, vind ik een heel groot compliment."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ruinerworld-vader zes maanden gedwongen in gesloten kliniek

In de video hieronder zie je meer details over het 'Ruinerwoldgezin'.

'Ruinerwold-kinderen moeten erkenning krijgen voor wat hen is aangedaan'

04:36

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!