Claudia de Breij Beeld © ANP

'Klusjesman' Deventer Mediazaak blij met excuses Claudia de Breij

25 augustus 2021 18:30

De man die bekendstaat als de 'klusjesman' in de Deventer moordzaak is blij met de excuses die Claudia de Breij (46) heeft gemaakt voor een liedje dat zij in 2007 over de zaak zong. Dat heeft Yorick van Wageningen (57), de acteur die in de speelfilm over de zaak de rol van de 'klusjesman' speelt, woensdag op Twitter laten weten.

"Ik vind dat je het buitengewoon puik en ruimhartig hebt opgelost. En dat is, zeker in deze zaak, zo zeldzaam"

De zaak draaide om de moord op de weduwe Wittenberg in 1999. De rechtbank veroordeelde boekhouder Ernest Louwes voor de moord, hij zat acht jaar vast. Tijdens de behandeling van de zaak bepleitte opiniepeiler Maurice de Hond, zonder substantieel bewijs, dat de klusjesman van de weduwe - Michaël de J., een ander persoon - de moord zou hebben gepleegd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Claudia de Breij openhartig over de grens van grappen

Claudia bracht destijds op televisie een aubade aan Maurice de Hond. De cabaretière maakte onlangs in de podcast De Deventer Mediazaak met een nieuw lied excuses aan de 'klusjesman'. 'Ik weet hoe ongelooflijk dankbaar M was voor je liedje', schrijft acteur Yorick van Wageningen. 'En inderdaad. Velen zijn er ingestonken. En ik vind dat je het buitengewoon puik en ruimhartig hebt opgelost. En dat is, zeker in deze zaak, zo zeldzaam.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Na De Deventer Mediazaak komt ook Maurice de Hond met podcast

In de podcast De Deventer Mediazaak analyseert maker Annegriet Wietsma hoe moeilijk de media het vonden om zich in deze zaak bij de feiten te houden. Aan de hand van diverse fragmenten, onder meer uit DWDD, wordt aangetoond hoe journalisten de ongefundeerde verdachtmakingen van Maurice blijven herhalen. Claudia is de enige die in de podcast sorry zegt voor haar rol in deze dynamiek.

De Veroordeling, de film over de Deventer moordzaak, draait vanaf begin september in de bioscopen.

Film over Deventer Moordzaak hoopt ander licht op de zaak te werpen

02:02
Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

De Deventer Moordzaak wordt opnieuw bekeken door een coldcaseteam

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!