R. Kelly Beeld © ANP

'R. Kelly liet meisje onder dwang valse verklaringen schrijven'

26 augustus 2021 04:17

De rechtszaak rondom R. Kelly (54) houdt de gemoederen in Amerika nog altijd bezig. Het proces, dat vorige week woensdag van start ging, wordt dagelijks aangevuld met nieuwe verklaringen van getuigen, die niet bepaald in het voordeel van de zanger uitvallen. Een nieuwe getuige verklaarde voor de rechtbank valse verklaringen te hebben geschreven onder dwang van Kelly, zodat hij zich daar later eventueel mee kon vrijpleiten. Dit meldt 'Fox News'.

"Het moest lijken alsof Kelly haar mishandeld had"

De getuige, die werd aangeduid als een anonieme 'Jane Doe', las gedeeltes van de verklaring voor aan de rechter. Mocht Kelly hun relatie ooit willen verbreken, dan zou ze iedereen verteld hebben dat de zanger haar meerdere malen verkrachtte toen ze nog minderjarig was. Ook schreef ze 'zichzelf zo hard geslagen te hebben, dat het moest lijken alsof Kelly haar mishandeld had'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'R. Kelly gaf een van zijn vermeende slachtoffers bewust een soa'

De zanger zou deze brief hebben willen gebruiken als bewijs dat het meisje hem gebruikte vanwege zijn faam. "Hij liet mij deze teksten schrijven uit voorzorg voor een rechtszaak als deze. Want dan zou ik er als een of andere gekke groupie uitzien, die het maar wat mooi vond om seks te hebben gehad met een superster. Maar dat is niet zo. Hij heeft mij volledig gehersenspoeld sinds onze eerste ontmoeting in 2015, door te zeggen mij te willen helpen met mijn carrière als zangeres, waar nooit iets van waar gemaakt is."

Toen de rechter de getuige vroeg of haar ouders wellicht ook schuldig waren aan het ten prooi vallen van R. Kelly, antwoordde 'Jane Doe': "Nee, R. Kelly is de schuldige in dit geval, hij heeft mij helemaal kapot gemaakt en mijn ouders doen laten geloven alsof hij echt het beste voor had met me, wat absoluut niet zo was."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-werknemer R. Kelly: ‘Het was een compleet andere wereld’

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!