Lil' Kleine Beeld © ANP

OM besluit Lil' Kleine te vervolgen wegens mishandeling

27 augustus 2021 14:39

Het Openbaar Ministerie gaat rapper Lil’ Kleine (26) vervolgen voor mishandeling. De rapper moet op 8 september samen met twee mannen van 49 en 51 jaar uit Boxtel voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Amsterdam verschijnen. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

Jorik Scholten, zoals de 26-jarige artiest eigenlijk heet, zou in de nacht van 6 op 7 december 2019 een man hebben mishandeld in club Olivia op het Rembrandtplein in Amsterdam. Later werd duidelijk dat er nog twee verdachten bij betrokken waren. Het 28-jarige slachtoffer deed aangifte.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil' Kleine niet te zien in nieuwe seizoen serie Jaimie Vaes

De drie verdachten zijn gedagvaard voor een zogenoemde regiezitting op 8 september. Dat is een openbare zitting waarbij de rechtbank wordt geïnformeerd over de stand van zaken van het onderzoek en een beslissing wordt genomen over eventuele verzoeken van de verdediging, aldus het OM vrijdag. Waarschijnlijk wordt dan bepaald wanneer de inhoudelijke behandeling zal plaatsvinden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil' Kleine reageert op klachten van boze cursisten

''Jorik is lang geleden door de politie gehoord in verband met een opstootje in club Oliva in december 2019. Ruim anderhalf jaar later heeft het Openbaar Ministerie besloten Jorik, en nog twee anderen, te vervolgen wegens eenvoudige mishandeling", laat zijn advocaat Nienke Hoogervorst weten aan RTL.

Jorik ontkent de aangever te hebben mishandeld. "De verdediging heeft bij de onderzoeksrechter het verzoek neergelegd de aangever en zijn vriend te horen en dat verzoek is ingewilligd. De regiezitting van 8 september aanstaande is door het Openbaar Ministerie belegd omdat de twee medeverdachten nog geen onderzoekswensen kenbaar hebben gemaakt en het Openbaar Ministerie deze oude zaak op zitting wenst te plannen. Overigens wordt dit soort zaken doorgaans, gezien de aard van de verdenking, behandeld door een enkelvoudige rechter.''

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!