Peter R. de Vries Beeld © Jinek

Peter R. de Vries rol in docu over moord op Marianne Vaatstra

30 augustus 2021 08:30

Peter R. de Vries heeft kort voor zijn dood meegewerkt aan een documentaireserie over de moord op de 16-jarige Marianne Vaatstra in 1999. De vierdelige serie is vanaf vrijdag 17 september wekelijks te zien op streamingdienst discovery+.

Het lichaam van de verkrachte en vermoorde Marianne werd op 1 mei 1999 aangetroffen. De dader werd uiteindelijk pas dertien jaar later gevonden. De Vries was jarenlang nauw betrokken bij het onderzoek naar de moord en bij de familie Vaatstra.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Moordenaar Marianne Vaatstra moet vader betalen

De makers van de serie De Moord op Marianne Vaatstra spraken afgelopen juni met de misdaadverslaggever, die op 15 juli overleed nadat hij negen dagen daarvoor werd neergeschoten. De Vries sprak onder meer over hoe hij betrokken is geraakt bij het onderzoek en hoe hij samen met haar familie probeerde de waarheid boven tafel te krijgen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Auteurs omstreden boek Marianne Vaatstra moeten nabestaanden betalen

Zo zorgde hun strijd er mede voor dat er een wetswijziging kwam waardoor een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek kon worden gedaan. Op die manier is de dader gevonden en kan sindsdien ook in andere moordzaken gebruik worden gemaakt van dergelijk onderzoek.

In de serie komen naast De Vries ook andere betrokkenen aan het woord. Zo praat Aafie Kloosterman, de beste vriendin van Marianne, voor het eerst over de heftige gebeurtenis.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!