Kelly de Vries Beeld © ANP

Kelly de Vries nieuwe voorzitter van Stichting de Gouden Tip

31 augustus 2021 19:01

Kelly de Vries volgt haar overleden vader Peter R. de Vries op als voorzitter van Stichting de Gouden Tip. Dat maakte de dochter van de misdaadverslaggever en vertrouwenspersoon van de familie van Tanja Groen bekend na afloop van de stille tocht voor de vermiste Tanja.

"Met zijn visie en ons gemeenschappelijk DNA zal ik, samen met het geweldige team dat mijn vader de afgelopen maanden om zich heen heeft gebouwd, de ouders van Tanja Groen en andere slachtoffers van misdrijven helpen en bijstaan waar wij kunnen"

Stichting de Gouden Tip is het geesteskind van Peter R. de Vries. Peter heeft zijn leven lang op de bres gestaan tegen onrecht. Hij heeft talloze mensen bijgestaan die het slachtoffer zijn van een misdrijf. Peter is steun en toeverlaat geweest voor nabestaanden en is de motor geweest bij de oplossing van een groot aantal coldcasezaken.

Zijn bijzondere aandacht had het lot van Tanja Groen. 2021 was door Peter uitgeroepen tot “het jaar van Tanja Groen” en onder voorzitterschap van Peter is een actie gestart om 1.000.000 euro tipgeld te kunnen uitloven via Stichting de Gouden Tip. Enkele weken na de start kwam de verschrikkelijke aanslag en werd onze Peter het slachtoffer van een vreselijk misdrijf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vermissingszaak Tanja Groen haalt al meer dan 1,3 miljoen euro op

Het is onmogelijk om Peter te vervangen. Maar het is met ontroering dat het bestuur van de stichting heeft besloten dat Kelly de Vries, de dochter van Peter, haar vader als voorzitter zal opvolgen. Kelly is daartoe des te meer gekwalificeerd omdat zij kan bogen op uitgebreide ervaring en expertise in de non-profit sector.

Kelly: “Mijn vader en ik lijken in heel veel opzichten op elkaar maar we kijken vooral op dezelfde manier naar het leven, waarin wij een samenleving willen die gelijkwaardig en rechtvaardig is. Met zijn visie en ons gemeenschappelijk DNA zal ik, samen met het geweldige team dat mijn vader de afgelopen maanden om zich heen heeft gebouwd, de ouders van Tanja Groen en andere slachtoffers van misdrijven helpen en bijstaan waar wij kunnen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aangrijpend: moeder Tanja Groen emotioneel bij Humberto

"Mijn vader leeft niet meer en dat heeft een groot gat geslagen in ons leven, maar ook in het leven van vele anderen. Maar zijn strijd, zijn legacy en zijn grote wens om Tanja bij haar ouders thuis te brengen leeft voort", zegt Kelly onder andere in haar speech.

"Vlak voor zijn overlijden stond ik in het ziekenhuis aan zijn bed, we wisten toen dat hij niet meer bij ons terug zou komen. Ik heb zijn hand gepakt en tegen hem gezegd dat hij zich geen zorgen hoeft te maken over de stichting."

Ook vraagt Kelly aan iedereen om te spreken als je iets over de verdwijning van Tanja Groen weet. "Elke dag waarin de ouders van Tanja nog langer in onzekerheid zitten is een dag te veel."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Stille tocht Tanja Groen ode aan Peter R. de Vries

De stille tocht van dinsdagavond is een initiatief van studentenvereniging Circumflex in samenwerking met Stichting de Gouden Tip.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!