Peter R. de Vries Beeld © ANP

Halsema wil op korte termijn straat vernoemen naar Peter R. de Vries

02 september 2021 14:43

Femke Halsema (55) wil nog op korte termijn een straat vernoemen naar Peter R. de Vries, die op 6 juli in het centrum van de hoofdstad werd neergeschoten en ruim een week later overleed. Dat benoemde de burgemeester van Amsterdam donderdagmiddag in een debat met de raadscommissie Algemene Zaken, zo meldt 'Het Parool'.

"Het lijkt mij van groot belang dat we Peter op een waardige manier in Amsterdam herdenken"

In Amsterdam geldt de regel dat er geen straten of pleinen worden vernoemd naar personen die korter dan vijf jaar geleden zijn overleden, maar Halsema wil voor de overleden misdaadverslaggever een uitzondering maken. "Mijn voornemen is om (...) in samenspraak met de familie te kijken hoe we De Vries het beste kunnen eren. De vijfjaarstermijn is wat mij betreft niet heilig", antwoordde ze op vragen van Denk. "Het lijkt mij van groot belang dat we Peter op een waardige manier in Amsterdam herdenken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoon Peter R. de Vries staat ouders Nicky bij in hoger beroep

Wouter de Vries, de jongere broer van de misdaadjournalist, riep eerder in de talkshow Humberto op een straat naar Peter R. te vernoemen. Ook zei hij te hopen dat er een monument komt voor zijn broer.

De gemeente Amstelveen liet eveneens weten open te staan om Peter R. de Vries een straatnaam toe te kennen, als daarvoor een verzoek wordt ingediend. "Peter R. de Vries heeft lang in Amstelveen gewoond: we kenden hem en hij groeide hier op. Dat hij een bijzondere inwoner was hoef ik niet uit te leggen. Natuurlijk staan wij daar voor open", aldus wethouder Herbert Raat van de VVD.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter R. de Vries rol in docu over moord op Marianne Vaatstra

Royce de Vries, de zoon van Peter R., blikte afgelopen dinsdag bij RTL Boulevard in een exclusief interview terug op de roerige periode na het overlijden van zijn vader. Hij gaat ook in op de bijzondere band die hij met zijn vader had en vertelt over de emotionele uitvaart in Carré.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!