Formule 1 in Zandvoort Beeld © ANP

Boze reacties op enorme drukte rond circuit Zandvoort

03 september 2021 14:14

Op sociale media is opnieuw veel onbegrip ontstaan over de drukte rondom het circuit van Zandvoort. Er worden talloze filmpjes en foto's gedeeld waarop honderden mensen op elkaar staan of in grote groepen richting het circuit lopen.

"Denk dat er maar 1 stoeltje stond dan of zo"

Vanuit de entertainmentsector klinken verschillende verbijsterde reacties, zeker omdat de Formule 1-race door mocht gaan omdat publiek "geplaceerd" was en daardoor niet op een festival zou lijken. 'Dit was natuurlijk te verwachten en mijn beide middelvingers gaan direct naar Mark Rutte en Hugo de Jonge', schrijft zanger Tim Knol op Twitter. 'Aangezien zij die ons als sector ook al een tijdje geven mag ik ze toch ook wel even terug doen. Sukkels.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Bernhard wéér onder vuur na schudden hand Lewis Hamilton

'Heel anders dan een festival eigenlijk', reageert presentator Tim Hofman cynisch. En ook onder anderen KINK-dj Michiel Veenstra, theatermaker Maurice Wijnen en acteur Diederik Ebbinge delen de beelden. 'Geplaceerd evenement', schrijft Ebbinge er zonder commentaar bij. 'Op een stoeltje mensen!' voegt Michiel eraan toe. 'Denk dat er maar 1 stoeltje stond dan of zo?' vraagt presentator Arjen Lubach zich af.

De entertainmentsector is al langer ontevreden over de gang van zaken rond de Formule 1. Er is veel onbegrip dat het race-evenement wel door kan gaan terwijl festivals verboden blijven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Muziekwereld misbruikt prins Bernhard om punt te maken'

De gemeente Zandvoort zegt dat het 'op piekmomenten even heel druk' was, maar dat het inmiddels 'veel en veel rustiger' is. De vergelijking met festivaldrukte wil de woordvoerder niet maken. 'Het is hetzelfde als de in- en uitstroom bij een voetbalstadion die heel druk kan zijn. Het is absoluut geen festival.'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!