Angelina Jolie Beeld © ANP

Harvey Weinstein: 'Aantijgingen van Angelina zijn clickbait'

5 september 2021 09:12

Harvey Weinstein (69) ontkent de recente aantijgingen van Angelina Jolie (46). De Amerikaanse actrice claimt in een interview met 'The Guardian' dat ze misbruikt is door de voormalig Hollywood-producent. Harvey laat via zijn assistent aan 'TMZ' weten dat daar niets van waar is en noemt haar beschuldigingen 'clickbait'.

"Het was meer dan alleen avances maken"

Angelina wil in haar interview niet in details treden over haar ervaring met Harvey, die inmiddels veroordeeld zedendelinquent is. "Het was meer dan alleen avances maken. Het was iets waar ik aan moest ontkomen. Ik bleef weg en waarschuwde mensen over hem. Ik vertelde Jonny Lee Miller, mijn eerste man, om het ook aan anderen te vertellen: 'Laat meisjes niet alleen met hem zijn.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein wil dat bewijslast in misbruikzaak verzegeld wordt

Volgens de producent stelt de actrice, bekend van films als Maleficent en Mr. & Mrs. Smith, zich aan. 'Je bent Angelina Jolie. Iedereen over de hele wereld geeft je aandacht en is geïnteresseerd in jou. Word je dan aangerand door de hele wereld?' Harvey beschuldigt de actrice ervan de aantijgingen te gebruiken als publiciteit voor haar nieuwe boek Know Your Rights and Claim Them, dat ze met Amnesty International heeft geschreven.

Harvey staat inmiddels in Los Angeles terecht voor het aanranden en verkrachten van vijf vrouwen in de periode tussen 2004 en 2013. Hij is voor de zaak overgebracht vanuit de staat New York, waar hij een celstraf uitzit van 23 jaar voor vergelijkbare daden. Mocht de oud-producent ook in Californië schuldig worden bevonden, dan hangt hem een maximale celstraf van nog eens 140 jaar boven het hoofd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein vloog met privéjet naar rechtbank in L.A.

Dit is de gevangenis waar Harvey Weinstein zijn straf zal uitzitten

01:46

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!