Beeld © Instagram @israel.v.dorsten

Ontsnapte zoon Israël keert terug naar Ruinerwold-café

06 september 2021 20:43

Israël van Dorsten, ook wel bekend als één van de Ruinerwold-kinderen', is teruggekeerd naar café de Kastelein, waar hij twee jaar geleden ook was. In oktober 2019 liep Israël meermaals het café binnen. Toen het personeel de politie belde ging er een balletje rollen. Niet veel later was het gezin wereldnieuws.

"Een leuke middag gehad"

Uiteindelijk bleken er namelijk een vader met zes volwassen kinderen op een boerderij in Ruinerwold te wonen, die samen in afzondering wachtten op het Einde der Tijden. Vier kinderen verlieten de boerderij eerder al, op eigen gelegenheid. Ondanks verschillende beschuldigingen oordeelde de rechter dat de vader, Gerrit Jan van D., niet terecht kon staan, omdat zijn zwakke gezondheid een eerlijk proces in de weg staat.

Het verhaal van het gezin werd verteld via docuserie De kinderen van Ruinerwold, die in maart en april 2021 door BNNVARA werd uitgezonden. En deze serie deden Israël, twee broers en één zus hun verhaal. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ruinerwold-zoon Edino werd twee weken opgesloten in schapenkooi

Inmiddels is zoon Israël dus teruggekeerd naar de plek waar de rollercoaster rondom zijn gezin allemaal begon. Op zijn Instagram Stories deelt hij een foto van zichzelf. 'Een leuke middag gehad', schrijft bij bij het kiekje in café de Kastelein.

De Ruinerwold-kinderen hebben stuk voor stuk heftige en bizarre dingen meegemaakt terwijl zij onder het dak van hun vader leefden. Meer daarover zie je in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!