Nicki Minaj en haar man Kenneth Beeld © ANP

Man Nicki Minaj mogelijk de cel in na bekentenis

10 september 2021 02:59

De echtgenoot van Nicki Minaj (38) heeft in een rechtbankzitting via Zoom schuld bekend aan het zich niet registreren als zedendelinquent in Californië. Eerder was al bekend dat Kenneth Petty (43) een deal had gesloten met de aanklager; in ruil voor zijn bekentenis krijgt hij een lagere straf.

"Ja, edelachtbare"

De rechter vroeg Kenneth volgens Us Magazine donderdag alleen nog of hij de deal vrijwillig was aangegaan, waarop hij antwoordde: "Ja, edelachtbare." Daarmee waren de afspraken die de 43-jarige heeft gemaakt van kracht maar de zitting waarin zijn straf wordt bepaald vindt pas plaats in januari.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nicki Minaj en echtgenoot aangeklaagd vanwege intimidatie

Zedendelinquenten die verzaken de verplichte registratie in te dienen, kunnen maximaal tien jaar cel krijgen plus levenslange reclassering. Het is niet uitgesloten dat Kenneth evengoed een tijdje moet zitten. Ook zouden de aanklagers er in de papieren op hebben gewezen dat de minimale straf voor het vergrijp vijf jaar reclassering is.

De man van Nicki Minaj werd in maart van 2020 gearresteerd omdat hij naar haar in Californië was verhuisd maar zich daar niet had aangemeld als zedendelinquent. Dat moet hij sinds hij in 1995 in New York is veroordeeld voor poging tot verkrachting. Naast de registratie moet hij zich ook houden aan een avondklok.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jessie J door het stof na uitspraken Nicki Minaj: 'Had geen idee'

Nicki en Kenneth kregen iets in 2018 en maakten een jaar later bekend getrouwd te zijn. Het stel heeft een zoontje dat eind van de maand één jaar wordt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!