Thierry Baudet Beeld © ANP

COC: 'Baudet valt in zelfde categorie als Rotterdamse vandalen'

13 september 2021 17:35

Het COC zet de uitlatingen van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet (38) op één lijn met de incidenten met anti-homoleuzen die op het COC-gebouw en een sportschool van de Roze Kameraden in Rotterdam zijn gespoten. Dat stelt de belangenorganisatie nadat Baudet tijdens een partijbijeenkomst zondag duidelijk maakte dat hij weigert NPO-journalist Joost Vullings (51) excuses te maken nadat Thierry hem uitschold voor homo.

"Ik vind dat niet plezant"

Hij deed dit omdat Joost weigerde hem een hand te geven vanwege de coronaregels. Het COC eiste dat Thierry excuses maakt voor de scheldpartij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Thierry Baudet negeert Mark Rutte en bezoekt illegaal sportschool

Tijdens een bijeenkomst in Heerlen vroeg een man Thierry of hij de journalist al excuses heeft gemaakt. De partijleider heeft dit nog niet gedaan. "Achteraf had ik hem een valse nicht moeten noemen", aldus de parlementariër. De man die de vraag aan Thierry stelde, reageerde daarop boos: "Ik vind dat niet plezant. Hier staat een echte homo voor u. Homo is geen scheldwoord." Het gesprek is vastgelegd op een filmpje dat maandag veel gedeeld werd op sociale media.

'Het gaat van kwaad tot erger met Baudet', aldus een woordvoerder van het COC. 'Hij neemt de problemen die lhbti-jongeren ervaren met dit soort gescheld totaal niet serieus. Hij heeft geen flauw idee wat de impact van het gebruik van dit soort woorden is voor jongens van 14, 15 die op het punt staan om uit de kast te komen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Thierry Baudet betaalt coronaboete Urk met plezier: '100% waard'

Het COC noemt het 'wel bemoedigend dat zelfs zijn eigen achterban nu aangeeft dat dit niet oké is. Hopelijk neemt hij zijn eigen kiezers wel serieus.' Joost laat maandag desgevraagd weten de kwestie met Baudet 'te laten voor wat het is'.

De partijleider van Forum voor Democratie kwam eerder dit jaar ook onder vuur te liggen omdat hij zich in app-gesprekken met partijgenoten homofoob zou hebben uitgelaten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!