Caitlyn Jenner Beeld © ANP

Caitlyn Jenner wordt niet de gouverneur van Californië

15 september 2021 09:59

Caitlyn Jenner (71) wordt geen gouverneur van Californië. De 'Keeping up with the Kardashians'-ster deed een gooi naar de functie, maar de huidige democratische gouverneur Gavin Newsom (53) won, zo meldden verschillende Amerikaanse media.

Caitlyn, vooral bekend als voormalig atleet en ouder van realitysterren Kylie en Kendall Jenner, kreeg 1,1 procent van de stemmen. Ruim twee derde van de kiezers vindt dat Gavin aan moet blijven als gouverneur, blijkt uit voorlopige resultaten. De definitieve uitslag wordt bekend op 22 oktober.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caitlyn Jenner houdt Kardashians buiten gouveneurscampagne

In april kondigde Caitlyn haar kandidatuur aan. Sinds dat moment is de Republikeinse verschillende keren in opspraak geraakt door uitspraken. Zo zegt de 71-jarige voor een grensmuur tussen de VS en Mexico te zijn, een paradepaardje van de voormalige president Donald Trump. Ook verklaarde ze dat transmeisjes wat haar betreft niet mee mogen doen aan de sportcompetities voor vrouwen op scholen. De realityster maakte in 2015 bekend dat ze transgender is. Door haar uitspraken over transmeisjes kon ze rekenen op veel kritiek vanuit de lhbti-gemeenschap.

Caitlyn is niet de eerste bekende Amerikaan die een gooi deed naar het Californische gouverneurschap. In 2003 kwam Republikein Arnold Schwarzenegger aan de macht. Hij nam toen het stokje over van de Democratische senator Gray Davis.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caitlyn Jenner: 'Ik heb me mijn hele leven proberen te verbergen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!