Theo Maassen Beeld © ANP

100% NL: 'Theater in Haarlem hoeft zich geen zorgen te maken'

16 september 2021 14:03

Radiozender 100% NL zegt dat theater De Liefde in Haarlem zich 'geen zorgen' hoeft te maken over het betalen van de dwangsom die donderdagavond eventueel wordt opgelegd. Er is volgens de zender genoeg animo voor het inzamelen van geld onder de luisteraars.

In het theater zijn donderdag- en vrijdagavond voorstellingen van Theo Maassen voor een volle zaal. Volgens de huidige coronamaatregelen mogen theaters maar twee derde van de volledige capaciteit naar binnen laten. De Liefde besloot zich niet aan die maatregel te gaan houden. Tijdens de try-outs donderdag en vrijdag zijn dan ook alle 120 stoelen bezet. De bezoekers moeten wel hun CoronaCheck-app laten zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Giel Beelen skipt theatertour door coronapas: 'Niet uitsluiten'

De gemeente heeft aangegeven 'handhavend' op te treden. Dat zou kunnen betekenen dat het theater een dwangsom krijgt van 2500 euro op de eerste avond. Het is niet duidelijk wat er gebeurt als het theater ook de tweede avond op volle capaciteit laat draaien.

100% NL besloot donderdagochtend een inzamelingsactie aan te kondigen om in ieder geval de dwangsom van donderdag op te vangen, mede omdat het theater volledig wordt gerund door vrijwilligers. De Liefde noemt de actie 'helemaal geweldig'. Overigens gelden de capaciteitsmaatregelen per 25 september niet meer, bleek dinsdag uit de coronapersconferentie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dan Karaty raakte in depressie door zelfreflectie tijdens coronacrisis

Het daadwerkelijk doneren van het geld is nog niet begonnen. De radiozender heeft puur geïnventariseerd of er animo is voor de actie. Wanneer de dwangsom donderdag daadwerkelijk wordt opgelegd, brengt 100% NL de luisteraar en het theater met elkaar in contact, laat een woordvoerder van de zender weten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!