Beeld © Getty Images

Sex and the City-acteur Willie Garson (57) overleden aan kanker

22 september 2021 02:28

Willie Garson, die Stanford Blatch speelde in 'Sex and the City', is dinsdag overleden. De acteur werd 57 jaar. Hij speelde in de serie, de twee films die daarop volgden en in de aankomende revivalshow de rol van Stanford.

"Wat een verdrietig nieuws en een vreselijk verlies voor de SATC-familie"

Cynthia Nixon, die Miranda speelt in de franchise, noemde Garson dinsdag 'oneindig grappig in het werk en in het echte leven', ze schrijft op Twitter aan Garsons zoon Nathen: 'Ik hoop dat je weet hoeveel hij van je hield en hoe trots hij was dat hij je vader was.' Kim Cattrall (Samantha) twitterde: 'Wat een verdrietig nieuws en een vreselijk verlies voor de SATC-familie. Onze condoleances en rust zacht lieve Willie.' Sarah Jessica Parker (Carrie) schrijft dat 'haar hart gebroken is door het nieuws'. Kristin Davis (Charlotte) heeft nog niet gereageerd op de dood van Garson, die 57 jaar werd.

Mario Cantone, die in Sex and the City Stanfords aartsrivaal - en later echtgenoot - speelde, liet op Twitter weten: 'Ik had geen briljantere televisiepartner kunnen hebben. Ik ben kapot van verdriet. Veel te vroeg van ons heengegaan. Je was een gift van de goden. Rust zacht mijn lieve vriend. Ik hou van je.'

Bosch-acteur Titus Welliver maakte het nieuws bekend op Twitter. Bij een foto van Willie schreef hij: 'Woorden schieten tekort. Ik hou van je. We zijn minder zonder jou.' Ook acteur Rob Morrow deelde het verdrietige bericht. 'Onze lieve vriend Willie Garson is heengegaan. Lieve ziel, rust zacht.'

TMZ schrijft dat Willie al langer aan kanker leed. De showbizsite zegt niet te kunnen bevestigen of de acteur daar ook aan is overleden.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Willie Garson vond het lastig met déze acteur op de SATC-set

Willie begon zijn carrière in de jaren 80 met gastrollen in series Family Ties en Cheers. Hij was tussen 1998 en 2004 in een kleine dertig afleveringen van Sex and the City te zien als Stanford, de beste vriend van Carrie (Sarah Jessica Parker). Hij speelde die rol opnieuw in de twee films die van de serie werden gemaakt. Dit voorjaar kondigde HBO aan dat Garson ook had getekend voor revivalserie And Just Like That, die momenteel wordt gefilmd in New York. Het is niet duidelijk of de acteur zijn opnames al had afgerond.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!