Britney Spears Beeld © Getty Images

'Britney Spears staat niet achter nieuwe Netflix-docu'

23 september 2021 05:51

Netflix gaf woensdag de eerste beelden vrij van 'Britney vs Spears', maar de 39-jarige zangeres zelf is helemaal niet blij met nog een documentaire over haar leven en de curatele waar ze in 2008 onder werd gezet. Een bron rond Britney laat aan de 'New York Post' weten dat het programma haar zegen niet heeft.

"Dit is weer een ongeautoriseerde documentaire waar ze niet aan heeft meegewerkt"

"Dit is weer een ongeautoriseerde documentaire waar ze niet aan heeft meegewerkt en geen goedkeuring voor heeft gegeven", aldus de insider. Uit de trailer van Netflix blijkt dat in de documentaire onder meer een vertrouwelijk rapport wordt besproken dat iemand die "dichtbij de curatele" staat heeft gelekt aan de filmmakers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britney Spears stemt formeel in met einde curatele

De regisseur van Britney vs Spears, Erin Lee Carr, zegt woensdag in een interview met de L.A. Times dat ze heeft geprobeerd contact te leggen met Spears om haar te vragen mee te werken aan de docu. Ze vertelt dat ze altijd op een interview heeft "gehoopt en gewenst en tot de documentairegoden heeft gebeden", maar wist dat het onwaarschijnlijk was dat dat zou gebeuren.

Op de vraag of het haar iets uitmaakt wat Britney van de film vindt, antwoordt Carr: "Daar heb ik vaak over nagedacht. Ik hou van haar muziek en vrouwenrechten gaan me aan het hart. Maar het is een journalistiek project. Dus ik moest met alle betrokkenen praten en mijn eigen ideeën erbuiten laten." Wel heeft ze ervoor gepast beelden uit de tijd waarin Spears een mentale inzinking had te laten zien in de documentaire. "Dat was een bewuste beslissing, omdat ze eerder heeft aangegeven dat dat traumatiserend voor haar is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoons Britney Spears willen niet dat ze foto's op Instagram deelt

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!