R. Kelly Beeld © ANP

Advocaat R. Kelly vergelijkt hem met Martin Luther King

24 september 2021 03:58

In het slotpleidooi van de misbruikzaak tegen R. Kelly (54) heeft de advocaat van de zanger hem vergeleken met burgerrechtenstrijder Martin Luther King. Amerikaanse media beschrijven de afsluitende toespraak van de raadsman als onsamenhangend en onnavolgbaar.

Zo werd nooit duidelijk wat de overeenkomsten tussen Robert Kelly en Martin Luther King dan zouden zijn. Ook had de advocaat het over 'oudere mannen met ietwat jongere vrouwen', waarmee hij voorbijging aan de aanklacht dat de zanger seks heeft gehad met minderjarige meisjes. Volgens Buzzfeed noemde hij één van de beschuldigers, die in haar getuigenis aangaf dat ze zestien was toen ze voor het eerst seks had met Kelly, een stalker en een groupie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

R. Kelly getuigt niet tijdens misbruikzaak

De vrouwen beweren dat de zanger niet alleen seks met hen had, maar hen ook in hun vrijheid beperkte. Kelly zou de vrouwen al jong bij hem hebben laten intrekken, en vervolgens hebben bepaald met wie ze contact hadden, of ze naar buiten mochten en wanneer en hoe ze seks met hem en elkaar zouden hebben. De jonge vrouwen zouden hem allemaal 'daddy' hebben moeten noemen. De advocaat wuifde dat donderdag wederom weg. Hij wees erop dat voormalig vicepresident Mike Pence zijn vrouw ook 'moeder' noemt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aanklagers R. Kelly spelen belastende audiotapes af in rechtbank

Ook de aanklagers mochten de jury donderdag een laatste keer toespreken. Zij wezen in hun slotpleidooi op het bewijsmateriaal dat tijdens de zaak is gepresenteerd, bestaande uit onder meer brieven, sms'jes, foto's, audio- en video-opnames, reisdocumenten en de tientallen getuigenissen die onder ede zijn afgelegd in de zaak.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!