Beeld © ANP

Rapper Fresku cancelt tournee vanwege QR-codes

27 september 2021 20:46

Rapper Fresku (34) staat op het punt zijn aankomende tournee te cancelen uit onvrede over het beleid met de coronapas. De artiest kan naar eigen zeggen de huur van zijn studio niet meer opbrengen omdat hij al bijna twee jaar niet meer optreedt. Maar hij wil dat iedereen welkom is en niet alleen mensen die een coronavaccinatie hebben gehad of die een negatieve coronatest kunnen overleggen.

"Dat vind ik not the way"

Dat zei Fresku maandagavond in het NOS Journaal. "De afgelopen twee jaar zijn heel moeilijk geweest voor iedereen in de muziek en de entertainmentsector", aldus de rapper. "Ik wil het liefste gisteren weer optreden. Maar dan wel met iedereen erbij. Het zou mij niet sieren als artiest met alle muziek die ik heb gemaakt over saamhorigheid en gelijkwaardigheid om een deel van mijn publiek buiten te sluiten. Dat vind ik not the way."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Arjen Lubach en Fresku scoren grote hit met 'slavernijcanon'

De tournee van Fresku gaat volgende week van start. Eerder cancelden ook Jandino Asporaat, Tim Douwsma en Giel Beelen hun tournees om deze reden. Hun besluiten kregen overigens ook veel kritiek. Collega's stelden op sociale media dat dit soort beslissingen weinig sociaal zijn naar hun medewerkers en crew toe, die ook eindelijk weer kunnen werken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!