De Kinderen van Ruinerwold Beeld © BNNVARA

Ruinerwold-kinderen erg gelukkig met nominatie Televizier-Ring

13 oktober 2021 01:12

De hoofdpersonen uit de documentaireserie 'De Kinderen van Ruinerwold' zijn erg gelukkig met de nominatie voor de Gouden Televizier-Ring. Mar-Jan, Edino en Israel van Dorsten vertelden dat dinsdag samen met documentairemaakster Jessica Villerius (40) aan tafel bij 'Op1'.

"Het is heel leuk dat we genomineerd zijn"

"Het is heel leuk dat we genomineerd zijn", antwoordt Mar-Jan op de vraag hoe ze het vindt dat zo'n zware serie is genomineerd voor zo'n 'vrolijke prijs"'als de Gouden Televizier-Ring. "Alles in de documentaire is heel zwaar en om daar dan nu zoiets moois voor terug te krijgen, want dat is het, dat voelt echt als een waardering. Voor Jessica en ook voor de manier waarop we het verhaal naar buiten hebben gebracht. Het zijn moeilijke onderwerpen waar je überhaupt weinig over praat."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ruinerwold-zoon Edino werd twee weken opgesloten in schapenkooi

In de vijfdelige serie van BNNVARA vertelden de vier oudste kinderen van het verstopte gezin uit het Drentse Ruinerwold voor het eerst hun verhaal. De verhalen over hoe de kinderen in angst en isolement opgroeiden bij hun godsdienstwaanzinnige vader konden dit voorjaar al direct rekenen op warme reacties van het publiek. En nu zijn ze door het publiek gekozen tot een van de drie kanshebbers voor de Gouden Televizier-Ring. "Het is een hele warme reactie van iets waar ze zo bang voor zijn gemaakt en geweest. Het is diezelfde wereld die nu zegt: jullie doen ertoe", zegt filmmaakster Villerius.

De Kinderen van Ruinerworld maakt donderdag samen met dramaserie Mocro Maffia (Videoland) en realityserie Een Huis Vol (KRO-NCRV) kans op de Gouden Televizier-Ring.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!