Ruud ten Wolde Beeld © Michael Graste

Boek Ziek Gelukkig van Ruud ten Wolde vanaf vandaag te koop

19 oktober 2021 14:19

Vandaag komt het boek 'Ziek Gelukkig' van RTL Boulevard-verslaggever Ruud ten Wolde uit. Ruud overleed afgelopen 9 oktober op 29-jarige leeftijd. Ondanks zijn ziekte bleef hij altijd positief en vol goede moed. Met zijn boek probeert hij iets van zijn mindset en positiviteit te delen met anderen.

"Zodat ook jij geluk kunt vinden, wat je omstandigheden ook zijn"

In Het Parool staat vandaag een openhartig interview met Ruud, dat hij kort voor zijn overlijden aan de krant gaf en in samenspraak met zijn familie is gepubliceerd. Ruud probeerde in zoveel mogelijke, alledaagse dingen geluk te vinden: "Ik hoor vaak mensen klagen dat ze weer naar hun werk moeten, maar voor mij is een normale werkdag ultiem geluk. Vaak moeten we met eindigheid of ongeluk worden geconfronteerd om te beseffen waar het écht om draait. Ik hoop dat mijn boek ertoe bijdraagt dat mensen gaan nadenken over hun leven en niet eerst hoeven mee te maken wat ik heb meegemaakt." 

Hij vervolgt: "In mijn vriendenkring zijn er mensen met een baan die ze niet zo leuk vinden, maar volhouden vanwege het geld. Daar is het leven te kort voor. Ik kies ervoor nú te doen wat ik graag wil. Dus als ik met mijn vriend een weekend naar Barcelona wil, dan gaan we. Ik geef mijn geld niet meer uit aan de nieuwste telefoon, maar aan etentjes met vrienden, samen op een terras zitten. Dát zijn de momenten waar het om draait."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL Boulevard-verslaggever Ruud ten Wolde (29) overleden

Ruud wilde zijn leven vol goede moede leven: "De manier waarop je een boodschap brengt, bepaalt welke reacties je terugkrijgt. In het begin stuurde ik wel eens een bericht van een arts door. Als de lading zwaar was, kreeg ik zware reacties terug. Maar ik heb niets aan een opmerking als: ‘Mijn neef had ook een bultje en nu is hij dood’ of ‘dat had mijn broer ook’. Ik heb meer aan hoopvolle verhalen."

Een hoopvol verhaal heeft hij nu zelf ook geschreven. Op de achterkant van Ruuds boek staat de inhoud als volgt beschreven: 'Ruud heeft het allemaal voor elkaar: een gewilde baan bij de televisie, een mooi huis in Amsterdam, een leuke relatie, twee Instagrammable katten en een fijn sociaal leven. O ja, en hij heeft kanker. Voor de derde keer. Ondanks zijn ziekte weet hij toch geluk te vinden in zijn leven. Hoe doet hij dat? In Ziek gelukkig deelt Ruud zijn ervaringen over ziek en gezond zijn, soms pijnlijk en ontroerend, maar bovenal positief en vol levenslust, op zijn eigen onnavolgbare wijze. Hij vertelt wat hij geleerd heeft door zijn ziekte zodat ook jij geluk kunt vinden, wat je omstandigheden ook zijn.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Giphart eert overleden verslaggever Ruud ten Wolde: 'Het was een lieve jongen'

Ruud heeft tijdens het schrijven van zijn boek hulp gehad van niemand minder dan Ronald Giphart. De schrijver deelde eerder al zijn dierbare herinneren over de verslaggever: "Ruud heeft een onverwoestbare charme. Het is een van de liefste jongens die ik ken. Hij is openhartig, ontwapenend, innemend en heeft een groot gevoel voor humor en hij heeft een diepe wijsheid." 

Na een werkdag zaten de twee nog geregeld met een glas wijn in hun handen om over ditjes en datjes te praten: "Dan was Ruud op zijn best. Mooie gesprekken, diepe wijsheden. Hoewel hij jong oogt en zich jong gedraagt, zit er veel wijsheid in."

Het boek Ziek Gelukkig van Ruud ten Wolde is hier te bestellen.

Afgelopen zaterdag vond Ruuds uitvaart plaats. Familie, vrienden en collega's kwamen samen om hem een laatste eer te bewijzen. "Er is zoveel liefde tussen ons, er is zoveel liefde in jou, en aan die liefde is niets dood. Jij hebt zo’n authentieke kracht, dat ik je in mijn hoofd kan horen praten. Ik weet precies wat je zou zeggen en op welk moment je lacht", sprak zijn zus Sanne tijdens de plechtigheid.

Ook zijn vriend Jeannot nam het woord en vertelde dat de twee zich twee weken geleden hebben verloofd. "Hier sta ik dan, in het pak dat ik iets meer dan twee weken gekocht had, en waarin ik jou ten huwelijk had gevraagd. Dit hadden we alleen niet zo gepland. Het idee van trouwen gaf ons hoop. En daarom konden we dromen over onze toekomst." Zangeres Do was ook aanwezig om haar laatste eer te bewijzen met een paar ontroerende nummers. Ruuds uitvaart is hier terug te zien.

Vrienden en familie van Ruud hebben een stichting opgezet, die net als zijn boek 'Ziek Gelukkig' heet. De stichting zet zich in om mensen die de diagnose kanker krijgen meer mentale ondersteuning te bieden. De opbrengst gaat naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis voor onderzoek voor mensen met kanker en met name het verbeteren van de psychische zorg tijdens het ziekteproces. Meer informatie vind je hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!