Murda Beeld © Instagram @murdaworld

Rapper Murda 'naar omstandigheden oké' in Turkije

22 oktober 2021 10:23

De Nederlands-Turkse rapper Murda (37) maakt het "naar omstandigheden oké" nu het Turkse Openbaar Ministerie een celstraf tegen hem heeft geëist. Dat laat zijn manager vrijdag desgevraagd weten aan het ANP.

"Maar het is natuurlijk geen fijn gevoel om rond te lopen, wetende dat er een straf tegen je is geëist terwijl je onschuldig bent"

De rapper werd afgelopen week opgepakt toen hij van Kopenhagen naar Istanbul was gevlogen omdat er een onderzoek was gestart naar zijn songteksten. Hij zat een nacht in de cel. Volgens het OM in Turkije moedigen de songteksten het gebruik van drugs aan en daarom is een celstraf van vijf tot tien jaar tegen hem geëist, zo werd donderdag bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waarom maakt niemand zich druk om Murda?

Murda, oftewel Önder Doğan, wacht nu af hoe het verder zal gaan. "Maar het is natuurlijk geen fijn gevoel om rond te lopen, wetende dat er een straf tegen je is geëist terwijl je onschuldig bent", zegt zijn manager.

Zijn manager laat aan RTL Boulevard weten dat Murda momenteel in een hotel verblijft en alles kan doen. Hij mag alleen Turkije niet uit en is in afwachting tot wanneer dit wel weer kan.

Als de aanklacht van het OM wordt aanvaard, moet de rapper ergens in de komende dagen voor de Turkse rechter verschijnen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft contact met Murda en geeft hem "consulaire bijstand".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Turks OM eist tien jaar cel tegen rapper Murda

De rapper werd in Nederland bekend met nummers als 'Dom Pérignon', 'IJs', 'Stretch' en 'Shutdown'. In 2019 scoorde hij een nummer 1-hit in de Single Top 100 met 'Rompe', een samenwerking met Priceless en Frenna.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!