Alec Baldwin Beeld © Getty Images

Alec Baldwin reageert op fataal incident filmset

22 oktober 2021 17:59

Alec Baldwin (63) is 'in shock' en 'verdrietig' om de dood van de 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins. De acteur schoot haar met een wapen, dat diende als rekwisiet, dood op de set van de film 'Rust'. 'Er zijn geen woorden voor', zo schrijft hij op Twitter.

"Mijn hart is gebroken voor haar man, hun zoon en iedereen die Halyna kende en van haar hield"

'Een vrouw, moeder en onwijs gewaardeerde collega van ons', vervolgt de acteur zijn verhaal. Alec zegt volledig mee te werken aan het onderzoek dat de politie heeft ingesteld naar aanleiding van het incident.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alec Baldwin overladen met steunreacties na noodlottig ongeval

Op de set van de film Rust schoot de acteur tijdens opnames met het rekwisiet. Regisseur Joel Souza raakte daardoor gewond, maar mocht na een korte ziekenhuisopname volgens actrice Frances Fischer weer naar huis. Cameravrouw Halyna Hutchins overleed aan haar verwondingen. In het wapen zat naast flodders ook een echte kogel, zo bleek uit een mail van leverancier IATSE Local 44.

'Ik heb contact met haar man en ik bied hem en zijn familie al mijn steun aan', schrijft Alec. 'Mijn hart is gebroken voor haar man, hun zoon en iedereen die Halyna kende en van haar hield.'

Er is geen aanklacht tegen Alec ingediend. Na ondervraging door de politie werd de acteur vrijgelaten. De opnames van de film liggen voorlopig stil.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Acteur Alec Baldwin lost dodelijk schot op filmset

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!