Henk Krol Beeld © ANP

Henk Krol vertelt schokkend verhaal over B&B-incident

1 november 2021 16:53

Henk Krol (71) opende afgelopen voorjaar nog vol vreugde zijn bed & breakfast in het Brabantste Best. Afgelopen weekend werd bekendgemaakt dat hij een nieuwe locatie ging zoeken, omdat de huur aan de ietwat hoge kant zou liggen. Vanochtend vertelde hij in de 'Veronica Inside Ochtendshow' over meerder incidenten waardoor hij ook wilde stoppen met de B&B.

"Jongens, als jullie die kant opgaan, dan kan ik mijn naam er niet meer aan verbinden"

"Op een gegeven moment waren er akkefietjes waarvan ik dacht: daar moet ik voorzichtig mee zijn. Zo werd er op een gegeven moment door de nachtportier een groepje mensen toegelaten dat daar een lachgasfeestje ging organiseren. Moet je je voorstellen: die slepen dus bussen met gas en ballonnen naar binnen", vertelde Henk tegen presentator Wilfred Genee. 

Dit incident, wat Henk achteraf pas hoorde, was nog geen maand geleden. "Jongens, als jullie die kant opgaan, dan kan ik mijn naam er niet meer aan verbinden. Als dat naar buiten komt, straalt dat op mij af", vertelde hij aan de mede-eigenaar. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

B&B Henk Krol is volgens MAX Vakantieman niet zo hygiënisch

Maar zo'n twee weken geleden vond er wederom een - behoorlijk schokkend - incident plaats. "Door een nachtportier - die niet eens Nederlandstalig is - werd een loverboy met een jong meisje naar binnen gelaten. Waar 's nachts meerdere heren overheen gegaan zijn en dat meisje heeft de politie gebeld en gezegd: wilt u mij komen bevrijden?" 

De politie is vervolgens ook langsgekomen en dat was de laatste druppel voor Henk: "Toen heb ik tegen de man met wie ik erin zat gezegd: 'Jongens, als dit naar buiten komt, wordt er in de kranten geschreven dat ik een bordeel in de bossen heb. (...) Ik wil hier niets mee te maken hebben!'" De voormalig-politicus is nu dus hard op zoek naar een nieuwe locatie. Ook laat hij weten dat er nog een politie-onderzoek loopt naar het betreffende incident. 

De politie laat aan het AD weten dat het niet om gedwongen prostitutie ging. Het gaat volgens de politie wél om een ernstig incident: een meerderjarige vrouw zou tegen haar wil in seks hebben gehad. "Niets in het onderzoek wijst nu naar enige loverboypraktijken", aldus een woordvoerder van de politie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Henk Krol doet goede zaken: B&B bij opening direct volgeboekt

Gisteren liet Henk nog het volgende weten op zijn social media: 'Al snel bleek dat de torenhoge huurprijs niet was op te brengen wanneer je daarnaast ook nog voldoende personeel moest aannemen om de kwaliteit te kunnen garanderen.' Zijn hele reactie is hier terug te lezen

Onze verslaggever Maxim Hartman ging in mei nog op bezoek bij Henk om zijn B&B te inspecteren. Hoe dat ging zie je in de video hieronder terug. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marc-Marie pakt Henk Krol stevig aan in Ranking The Stars

Maxim beoordeelt de B&B van Henk Krol

04:56

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!