ADE Beeld © ANP

1000+ coronabesmettingen door evenementen ADE

02 november 2021 12:50

Meer dan duizend mensen hebben vorige maand waarschijnlijk het coronavirus opgelopen door het Amsterdam Dance Event (ADE). Zeker 1027 besmettingen worden gelinkt aan bezoekers van het dance-evenement, en het werkelijke aantal ligt mogelijk nog hoger. De positief geteste mensen komen uit het hele land. Dat laat de GGD Amsterdam weten.

"Duizend besmettingen op zo'n 300.000 bezoekers is niet veel"

Het Amsterdam Dance Event werd van 13 tot en met 17 oktober gehouden. In totaal zijn ongeveer 300.000 kaarten verkocht. Bezoekers hadden een coronatoegangsbewijs nodig om binnen te komen. Bij evenementen binnen mocht maar 75 procent van het maximale aantal bezoekers worden toegelaten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Digitaal Amsterdam Dance Event bereikt miljoenen mensen

Bij het ADE waren er 350 evenementen op 140 locaties. Bij zeker 83 van die evenementen hebben volgens de GGD meerdere besmettingen plaatsgevonden.

Volgens de GGD geeft niet iedereen na een positieve test aan op het ADE te zijn geweest. Bovendien houden sommige mensen het bij een zelftest, en laten ze zich niet testen door de GGD. Verder waren er ook buitenlandse bezoekers. Daarom houdt de Amsterdamse GGD er rekening mee dat het werkelijke aantal besmettingen hoger ligt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amsterdam Dance Event gaat definitief door met 350 events

De organisatie van ADE schrikt niet van het nieuws dat er tijdens de jongste editie ruim duizend coronabesmettingen hebben plaatsgevonden. Dat laat een woordvoerder van het meerdaagse muziekfestival weten aan het ANP. "Hier schrikken wij niet van. Duizend besmettingen op zo'n 300.000 bezoekers is niet veel, een percentage van van 0,27 geloof ik", aldus de zegsman. Hij geeft aan dat burgemeester Halsema van Amsterdam dinsdag in het radioprogramma Spraakmakers juist nog een compliment gaf aan het ADE. "Voor het op de juiste manier naleven van de regels."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!