Beeld © Getty Images

Prins Harry hekelt veelgebruikte term Megxit: 'Vrouwonvriendelijk'

10 november 2021 07:22

De Britse prins Harry (37) heeft tijdens een online panel van het tijdschrift 'WIRED' zich kritisch uitgelaten over de term 'Megxit', die veel werd gebruikt toen hij en Meghan Markle (40) besloten hun koninklijke titels neer te leggen. Harry vindt de term vrouwonvriendelijk.

"Het is gecreëerd door een online trol"

"Misschien weten mensen dit, misschien wel niet, maar de term Megxit was en is vrouwonvriendelijk. Het is gecreëerd door een online trol, groter gemaakt door koningshuisverslaggevers en daarmee gegroeid tot iets wat iedereen gebruikt. Maar het begon ooit eens bij die trol", zei Harry erover.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Broer Meghan Markle betuigt spijt in brief aan Meghan en Harry

De Britse prins refereerde ook nog aan een studie uit oktober. Daaruit bleek dat ruim 70 procent van de online haat die hij en Meghan uitvangen, van 83 Twitter-accounts komt. "Het engste eraan is dat een aantal Britse journalisten contact hadden met deze accounts. Ze maakten de leugens die verspreid werden alleen maar groter en bestempelden ze zelfs al waarheid", aldus Harry.

Onlangs lagen Harry en Meghan nog onder vuur, door een boodschap die zij de wereld in hielpen. In de video hieronder zie je waar dat precies over gaat.

Prins Harry en Meghan Markle onder vuur door déze boodschap

05:13

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!