Diederik Ebbinge Beeld © Jinek

Diederik Ebbinge woedend om OMT-advies: 'De wanhoop nabij'

11 november 2021 23:26

Diederik Ebbinge (52) is 'van slag' en 'woedend' door het uitgelekte OMT-advies. Daarin staat dat de theaters vanwege het aantal coronabesmettingen voorlopig weer de deuren zouden moeten sluiten.

"Er zijn al mensen die hun kaartje teruggeven of die geen kaartjes meer kopen"

"Ik was woedend, ziedend, echt van slag. Acteurs in mijn omgeving zijn de wanhoop nabij", zegt de acteur aan tafel bij de talkshow Jinek. "De cultuur is juist de sector die het goed doet: er zijn ventilatiesystemen, QR wordt gescand."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dotan stelt Europese tournee uit vanwege coronamaatregelen

Volgens de acteur en televisiemaker, onder meer bekend van het programma Promenade, heeft het beleid voor een grote deuk in het vertrouwen van de theaterliefhebbers gezorgd. "Maar nu kwamen deze geruchten een paar dagen geleden. Er zijn al mensen die hun kaartje teruggeven of die geen kaartjes meer kopen", zegt hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Diederik Ebbinge sloeg Hollywood af: 'Wat zou ik daar moeten?'

De nieuwe coronaregels worden vrijdag waarschijnlijk aangekondigd. Donderdag werd een dagrecord bereikt van 16.364 besmettingen, het hoogste aantal sinds de start van de pandemie. Het is nog niet duidelijk welke maatregelen precies worden ingevoerd, daar is het kabinet nog over in gesprek.

Frits Wester: 'Weinig draagvlak voor zogenaamd 2G-systeem'

04:33

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!