Ruud ten Wolde Beeld © Eigen foto

Ruud ten Wolde postuum in de race voor NS Publieksprijs

17 november 2021 05:51

Zes auteurs dingen mee naar de NS Publieksprijs. De schrijver van het volgens de lezers beste boek wordt woensdagavond bekendgemaakt in de talkshow 'M' op NPO 1. De zes boeken horen bij de bestverkochte titels uit de periode juli 2020 tot juli dit jaar.

Bonuskind van Saskia Noort is genomineerd, net als Ik ga leven van Lale Gül, Martien van Jan Dijkgraaf, Opgewekt naar de eindstreep van Hendrik Groen, Wen er maar aan van Maike Meijer en Derksen van Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman. Stemmen kan nog tot woensdagavond 19.30 uur via de website van de NS Publieksprijs.

Wie de NS Publieksprijs wint, mag een jaar lang eersteklas rijden met de trein en daarnaast krijgt de winnaar 7500 euro en een sculptuur van Jeroen Henneman. Genomineerde Michel van Egmond won de prijs al drie keer eerder: in 2013 met Gijp, in 2014 met Kieft en in 2017 met De wereld volgens Gijp. Een andere genomineerde, Hendrik Groen, won tweemaal, met Pogingen iets van het leven te maken (2016) en Zolang er leven is (2018). Kandidaat Saskia Noort werd zes keer genomineerd, maar won nooit.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Boek Ziek Gelukkig van Ruud ten Wolde op één in bestsellerlijst

Bij de uitzending van M woensdagavond zijn de moeder en de vriend van de overleden RTL Boulevard-verslaggever Ruud ten Wolde aanwezig. Zijn boek Ziek gelukkig over het verloop van zijn ziekte is niet genomineerd, maar het publiek heeft de mogelijkheid een eigen keuze in te vullen.

Stemmen kan nog tot vanavond.

Ruud overleed in oktober, 29 jaar oud, aan kanker. Familie en vrienden begonnen een online campagne om hem de NS Publieksprijs te laten winnen. Volgens de CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) is dit toegestaan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!