Werkbezoek koningin Elizabeth op 19 oktober Beeld © Getty

Queen Elizabeth weer aan het werk na gezondheidsklachten

18 november 2021 12:48

Goed nieuws vanuit het Britse koningshuis. Queen Elizabeth (95), die een tijdje uit de running was omwille van gezondheidsredenen, is weer aan het werk. Dinsdag trad de Britse monarch weer in de openbaarheid. Daarmee lijkt ze hersteld te zijn van de rugklachten die er onder meer voor zorgden dat ze op 14 november niet aanwezig kon zijn bij de voor haar zo belangrijke Remembrance Day, de jaarlijkse herdenking van oorlogsslachtoffers in Londen.

In haar eerste publieke verschijning na haar korte afwezigheid ontving The Queen de hoogste defensiebaas van het Verenigd Koninkrijk, die onlangs met pensioen ging.

Haar vorige publieke optreden dateert alweer van een maand geleden. Daarna cancelde koningin Elizabeth II op het laatste moment een werkreis naar Noord-Ierland en werd ze opgenomen in het ziekenhuis. De opname duurde één nacht en was voor een 'inleidend onderzoek'. De precieze reden daarachter is nog niet bekendgemaakt.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Queen Elizabeth moet langer rust houden om slechte gezondheid

Vlak daarna ging de Britse vorstin weer aan het werk. Ze moest het op doktersadvies wel rustig aan doen. Een online vergadering woonde ze nog bij, maar ze verscheen enige tijd niet in het openbaar. Tot dinsdag dus, toen ze generaal Nick Carter ontving in haar paleis.

In onderstaande video zie je meer over de gezondheidsperikelen van The Queen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Boris Johnson geeft update over gezondheid koningin Elizabeth

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!