Quincy Promes Beeld © ANP

Oud-Ajacied Promes vervolgd voor poging tot doodslag op neef

18 november 2021 14:25

Het Openbaar Ministerie gaat voetballer Quincy Promes vervolgen op verdenking van poging tot doodslag op zijn neef. Daarnaast wordt hem ook zware mishandeling ten laste gelegd. Promes zou de neef vorig jaar juli hebben gestoken. Het slachtoffer liep daarbij fors knieletsel op.

Het incident vond vorig jaar juli plaats in een loods in Abcoude tijdens een familiefeest. Tijdens dat feest zou Promes zijn neef volgens meerdere getuigen hebben gestoken met een mes. Het slachtoffer raakte ernstig gewond aan zijn knie en houdt waarschijnlijk blijvend letsel over aan de wond. 

Verhuisd naar Moskou

Promes werd pas in december door de politie aangehouden. Na twee dagen mocht hij weer gaan. Aan zijn vrijlating waren geen voorwaarden verbonden, omdat hij niet aan de rechter-commissaris was voorgeleid.

Het is nog niet bekend wanneer de 29-jarige Promes voor de rechter moet verschijnen. Hij verruilde Ajax afgelopen seizoen voor Spartak Moskou, waar hij al eerder succesvol was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM wil voetballer Quincy Promes vervolgen voor steekpartij

De voetballer heeft de aantijgingen altijd ontkend. Promes speelde vijftig interlands voor het Nederlands elftal en maakte daarin zeven doelpunten. Zijn laatste interland was op het EK van afgelopen zomer, in de achtste finales tegen Tsjechië (0-2).

Geen international meer

Onder Louis van Gaal, de opvolger van de na het EK opgestapte bondscoach Frank de Boer, was Promes niet meer in beeld voor Oranje. "Als een speler in zo'n zaak verwikkeld is, heeft hij veel meer moeite om de focus op de wedstrijd te houden", zei Van Gaal in oktober. "In Rusland ben je ver weg, maar in Nederland ben je heel dichtbij. Dat is een groot verschil. Ik denk niet dat ik spelers die verwikkeld zijn in deze zaken selecteer."

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!