Beeld © Belga Photo

Belgisch tv-gezicht Bart de Pauw veroordeeld vanwege belagen vrouwen

25 november 2021 10:05

De Belgische televisiemaker Bart De Pauw heeft zich schuldig gemaakt aan het lastigvallen van actrices en andere vrouwen met wie hij samenwerkte. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden, heeft de rechter bepaald.

De Pauw (53) bombardeerde zijn slachtoffers, onder wie enkele bekende actrices, onder meer met opgewonden tekstberichten. In zes gevallen zag de rechtbank in Mechelen een overtreding van de wet. Zo heeft hij onder meer actrices Liesa Naert, Ella-June Henrard en Ellen Loyd belaagd, stelt de rechter. 

De presentator, acteur en programmamaker blijft zijn acties zelf afdoen als onschuldig geflirt, al bood hij tijdens de rechtszaak wel zijn excuses aan.

Het Belgische Openbaar Ministerie wilde met de zaak, waarin in totaal negen vrouwen een aanklacht indienden, De Pauw laten beseffen dat hij te ver ging. Er werd een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf geëist.

Teleurgesteld

De Pauw moet enkele slachtoffers een schadevergoeding van 1 euro betalen, heeft de rechter bepaald. Ze hadden om dat symbolische bedrag gevraagd.

Bart De Pauw heeft tegenover Belgische media kort gereageerd op het vonnis: "We zijn heel teleurgesteld, maar gaan het vonnis op ons gemak lezen." Hij kan nog in hoger beroep gaan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!