Matthew McConaughey. Beeld © Twitter / @McConaughey

Matthew McConaughey gaat niet voor gouverneurschap Texas

29 november 2021 10:00

Alhoewel hij al langer leek te flirten met het idee om zich verkiesbaar te stellen als gouverneur van de Amerikaanse staat Texas, heeft Matthew McConaughey (52) laten weten daar van af te zien. In een video die hij deelde op social media, noemt de acteur een gooi naar het gouverneurschap 'een weg die ik op dit moment niet wil inslaan'.

De acteur liet het afgelopen jaar verschillende keren weten open te staan voor een politieke carrière. Het is daarbij altijd onduidelijk gebleken of hij voor de Democraten, de Republikeinen of als onafhankelijke kandidaat aan de slag wilde.

Uit een recente poll van de Dallas Morning News bleek dat hij op meer steun had kunnen rekenen dan de zittende Republikeinse gouverneur Greg Abbott en de belangrijkste Democratische tegenkandidaat Beto O'Rourke.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthew McConaughey spreekt Amerika toe op nationale feestdag

In de video zegt Matthew dat hij nooit had gedacht dat mensen hem ooit als een serieuze kandidaat zouden zien voor een politieke positie.

Hij vertelt dat hij inderdaad aftastende gesprekken heeft gevoerd over een politieke carrière, maar dat hij er uiteindelijk voor heeft gekozen meer tijd te steken in zijn stichting Just Keep Livin', die jongeren in achterstandswijken helpt. Ook wil hij ondernemers, bedrijven en stichtingen in Texas steunen waarvoor hij een leidende rol in het verschiet ziet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthew McConaughey wees rol met miljoenencontract af

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!