Beeld © Instagram @freekvonk

Freek Vonk en zijn team weer thuis na reis door Namibië

29 november 2021 11:55

Freek Vonk (38) is maandagochtend zonder problemen in Nederland teruggekeerd. De tv-bioloog, die de afgelopen dagen in Namibië zat, moet nu vanwege de nieuwe maatregelen rondom de Omikron-variant van het coronavirus verplicht in quarantaine.

"Op naar huis, quarantaine in!"

'We zijn er weer!', schrijft Freek op Instagram bij een foto waarop hij naast het KLM-toestel staat waarmee hij naar Nederland vloog. 'Op naar huis, quarantaine in!!', vervolgt hij opgewekt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sterrin Smalbrugge wil niet vergeleken worden met 'onaardige' Freek Vonk

Voor Freek leek het er vrijdag even op dat hij niet naar huis zou kunnen omdat vluchten uit zuidelijk Afrika werden verboden in verband met de nieuwe, besmettelijkere variant van het coronavirus die er is ontdekt. 'Ken je dat verhaal van die cameraploeg die zondag terug zou vliegen uit Namibië?', schreef hij op Instagram.

Later bleek dat hij toch naar Nederland kon. Alle passagiers moesten een negatieve PCR-testuitslag kunnen tonen en na aankomst in Nederland moeten ze allemaal tien dagen in quarantaine. De quarantaineduur kunnen ze verkorten, als ze zich op de vijfde dag bij de GGD laten testen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lief: Freek Vonk deelt foto met nieuwe liefde

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!