Olav Mol Beeld © ANP

Olav Mol vanaf 2022 niet langer vaste commentator Formule 1

01 december 2021 19:32

Olav Mol (59) is niet langer in de race om ook vanaf 2022 het commentaar bij de Formule 1-wedstrijden te verzorgen. Streamingsdienst Viaplay heeft woensdag onthuld dat het in zee gaat met twee nieuwe commentatoren, namelijk Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

"Ik heb zeer veel respect voor Olav Mol, die een belangrijk aandeel in de Formule 1 in Nederland heeft gehad"

"Nelson wordt de hoofdcommentator en Melroy wordt de co-commentator", zegt topman Peter Nørrelund van de Nordic Entertainment Group (NENT), de eigenaar van streamingdienst Viaplay. Hij doet de uitspraken in een woensdag gepubliceerd interview met de Nederlandse Formule 1-website RacingNews365.

"Wij denken dat dit de juiste wijze is om de sport te verslaan met een duo bestaande uit de commentator en de expert." Nelson was eerder commentator bij onder meer RTL, Melroy coureur in de Formule Ford.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amber Brantsen verlaat NOS voor Formule 1-programma Viaplay

De komst van het duo betekent een voorlopig einde aan de 30-jarige loopbaan van Olav Mol als commentator bij de Grands Prix in de Formule 1. Voor hem lijkt er geen rol weggelegd bij Viaplay. "Ik heb zeer veel respect voor Olav Mol, die een belangrijk aandeel in de Formule 1 in Nederland heeft gehad", zegt Nørrelund. "We hebben echter ook onze visie op het produceren van de Formule 1. Daarbij hebben we straks vijftien mensen op locatie om de sport op zeer hoog niveau te presenteren in Nederland." Viaplay was woensdagavond niet direct bereikbaar voor commentaar.

Afgelopen voorjaar werd bekend dat de Nederlandse F1-rechten van Ziggo naar de Nordic Entertainment Group (NENT) gaan. Daardoor zijn de races vanaf 2022 alleen nog te bekijken via Viaplay. Eerder werd ook bekend dat NOS-presentator Amber Brandsen overstapt naar Viaplay.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wereldwijde enquête: Max Verstappen populairste coureur in Formule 1

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!