Marco Borsato Beeld © ANP

Aangifte seksueel misbruik tegen Marco Borsato

14 december 2021 13:30

Een 22-jarige vrouw heeft maandag aangifte gedaan tegen Marco Borsato (54). Ze zegt vanaf haar vijftiende seksueel te zijn misbruikt door de zanger. Dat meldt 'De Telegraaf' vanmiddag. Het misbruik duurde volgens de vrouw van 2014 tot 2019. De zedenpolitie in de regio Midden-Nederland onderzoekt de zaak. Het Openbaar Ministerie bevestigt de aangifte aan RTL Boulevard.

Marco Borsato was volgens de krant een belangrijk figuur in het leven van het meisje. De zanger was een vriend van de familie en toen haar vader overleed, werd Marco een soort pleegvader. De moeder van het slachtoffer werkte bij Marco. De Telegraaf meldt dat Marco in de periode na haar vaders overlijden vaak op bezoek kwam en toen ook handtastelijk was, zo blijkt uit de aangifte. De vrouw verklaart dat Marco meermaals aan haar borsten en billen zat en met zijn handen onder haar rokje gleed en tussen haar benen streelde. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaat: Marco Borsato ontkent de beschuldigingen

Het meisje hield volgens de krant die periode een dagboek bij, waarin zij het seksueel misbruik beschreef. De moeder ontdekte het dagboek in 2019 en sprak Marco er op 4 juli 2019 op aan. Het meisje zag Marco als vertrouwenspersoon en was bang hem te verliezen. Zij en Marco bezochten samen psychologen en tijdens een van de sessies bood Marco huilend zijn verontschuldigingen aan. 

Het slachtoffer verklaart aan De Telegraaf: "Ik ken Marco vanaf mijn geboorte en zeker na het overlijden van mijn vader heeft hij veel lieve dingen voor me gedaan. Hij was er op mijn diploma-uitreiking, hij kocht een fiets voor me, ging met me winkelen. Maar je kunt de dingen die goed gaan niet wegstrepen tegen de dingen die verkeerd zijn gegaan. En er is ook veel niet goed gegaan. Mijn moeder werkte voor Marco en zodoende kwam hij regelmatig over de vloer. Het misbruik begon na de dood van mijn vader. Ik voelde me smerig om wat hij met me deed maar durfde me niet te verzetten omdat ik bang was voor de gevolgen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marco Borsato reageert op aangifte seksueel misbruik

De moeder en het slachtoffer hebben lang getwijfeld aangifte te doen. Toen de moeder erachter kwam, was haar dochter al meerderjarig. Er werd wel melding gedaan bij de politie, maar het slachtoffer was er nog niet aan toe om officieel aangifte te doen. Moeder en dochter hebben de afgelopen jaren professionele hulp gezocht. Sindsdien voelen beiden zich sterker.

De geruchten over Marco die de laatste tijd de ronde gaan hebben ervoor gezorgd dat het slachtoffer ervoor kiest nu wel aangifte te doen. Ze hoopt dat andere slachtoffers van seksueel misbruik hierdoor ook sneller naar de politie stappen, zo schrijven Telegraaf-verslaggever John van den Heuvel en Mick van Wely.

Marco Borsato heeft via zijn advocaat gereageerd op de aangifte.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM bevestigt verzoek van advocaat Marco Borsato

Onlangs reageerde Marco Borsato via zijn advocaten Geert-Jan en Carry Knoops op de geruchten van seksueel wangedrag. Toen was er nog geen aangifte gedaan. Ze vroegen aan het Openbaar Ministerie om onderzoek te doen naar de bron van de insinuaties.

Marco Borsato reageert via advocaat op geruchten

03:55

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!